3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Ceviz büyüklüğünde dolu yağdı

Afyonkarahisar'ın Evciler ilçesinde dün akşam yarım saat süren dolu yağışı, özellikle ekili arazilere zarar verdi. 

Evciler ilçesi ve civar köylerde dolu yağışı sonrası arpa, domates, patlıcan, kabak ve benzeri ürün tarlalarında yüzde 80'e varan zarar oluştu. Dolu yağışı sonrası tarlalarda inceleme yapan Kaymakam Cemal Demiryürek, özellikle Evciler ilçe merkezi ve bazı köylerde ürünlerde yüzde 80'e varan hasar meydana geldiğini söyledi. Kaymakam Demiryürek, tarım müdürlüğü ekibinin gerekli tetkiki yaptıktan sonra vatandaşın zararının net tespit edileceğini belirterek "Ona göre yasal işlem devam edecek. Vatandaşlarımızı mağdur etmemek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi. 

Dolu yağışı sonrası tarlasına giden çiftçi Nazmi Karataş da, dolunun arpa tanelerini yere döktüğünü, yağmur yağmamasından dolayı ekinin boysuz kaldığını söyledi. 

Çiftçi Erhan Kocahan da, kuraklıktan dolayı ekinlerin fazla boy yapmadığını belirterek şöyle konuştu: "Sonra hafif bir yağış oldu. 10 gün sonra yarım saat dolu yağınca ekinlerin yüzde 90'ı kayboldu. Bütün başaklar yere düştü. Dolular ceviz büyüklüğündeydi." Tuncay Akçin de, 22 bin kök fidan salçalık domatesi olduğunu belirterek "Bunun zararının tek tek elemanlar tarafından yapılması gerekiyor. Bir tane domatesim kalmadı. Fidanların hepsi öldü" diye dert yandı. Öte yandan yağış ilçe merkezindeki bazı binalarda da su baskınına neden oldu. Özel İdare binasının garajı sular altında kaldı. Belediye Başkanı Şevki Karataş, çok şiddetli yağış olduğunu belirterek, "Yapacak bir şey yok. Yüzde 80 civarında hasar meydana geldi. Tamamını göremedik. Mısırlar bitmiş durumda" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 11:27:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?