2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Çevre hizmetleri birliği toplantısı

Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Brliği toplantısı Belediye Meclis Salonunda Afyonkarahisar Belediyesi ve Çevre Hizmetleri Birlik Başkanı Abdullah Kaptan Başkanlığında toplandı.

Toplantıda yoklama ve açılışın ardından Katı Atık Bertaraf Tesisi inşaat bedelinden ödenmeyen kısmın Birlik üyelerine nüfusları oranında paylaştırılması ve Birlik Tüzük değişikliği yapılması hususunda Birlik Meclisince karar alınması görüşülerek oy birliği ile karar verildi.

Toplantının ardından konuşma yapan Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin işletmeye açılmasıyla birlikte modern ve çağdaş sisteminin devreye gireceğini hatırlatarak "İl Genel Meclisi, Afyonkarahisar Belediyesi ve 65 üye Belediyemiz tarafından kurulan Çevre Hizmetleri Birliği Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin işletmeye açılmasıyla birlikte çöp işletme sisteminde artık modern, çağdaş bir çöp ayrıştırma, düzenli depolama ve geri kazanım sistemi devreye girecektir. Dolayısıyla hem vatandaş olarak, hem de idareci olarak hepimizde kanuni yükümlülüğümüzü yerine getirmiş olacağız. Bunu yapamayan pek çok belediye şu anda sıkıntıda. Hepimizde kanuni yükümlülüğü yerine getirmiş Türkiye'deki önder belediyelerden bir tanesiyiz. Bu manada Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin yapımında emeği geçen bütün Belediye Başkanı arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 14:22:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?