3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Cezaevinde moral gecesi

Afyonkarahisar Açık Cezaevi mahkumları, ünlü sanatçı Şevki Ünlü'nün verdiği konserle moral buldu. 

Afyonkarahisar Açık Cezaevi'nde bulunan tutuklulara yönelik Adalet Bakanlığı ve Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı'nın katkılarıyla bir konser programı düzenlendi. Cezaevi çok amaçlı salonunda düzenlenen konserde mahkumlar eğlenceli ve güzel bir gün geçirdi. Programın başlangıcında, son günlerde terör örgütü tarafından şehit edilen askerlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Mahkumlardan Aziz Deveci, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu. Konser programının, cezaevinde bulunan hükümlülerin sosyal, kültürel ve eğitsel yönden gelişimlerinin sağlanması ve topluma yeniden kazandırılması amacıyla düzenlendiği belirtildi. 

Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı'nın, Ceza İnfaz Kurumları'nda hükümlülere yönelik yapılan etkinliklerin yıl içerisinde müzikli eğlence programları, konferanslar, sinema, spor gibi etkinliklerle devam ettirildiği belirtildi. 

Ünlü sanatçı Şevki Ünlü konserine başlamadan önce yıllar önce kendisinin de işlediği bir suçtan dolayı Afyonkarahisar Açık Cezaevi'nde kaldığını, mahkumların insan olmanın gereklerini unutmaması gerektiğini, her şeye rağmen hayatın devam ettiğini ifade etti. Ünlü, konserde söylediği şarkılar arasında Afyonkarahisar Cezaevi'nde tutuklu iken yazdığı şarkılara da yer verdi. Konserde duygusal şarkılar sırasında bazı mahkumların gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2007 Cuma 10:49:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?