1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

CHP'den hastane işçilerine destek

AFYONKARAHİSAR'DA CHP'DEN HASTANE İŞÇİLERİNE DESTEK

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde işten çıkarılan 182 işçiye, CHP İl Başkanlığı'ndan destek geldi.

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Ali Çengelci, Devlet Hastanesi'nde çalışan 182 işçinin işlerine son verilmesiyle ilgili olarak şehirdeki sivil toplum kuruluşları ve sendikaların son yaptıkları açıklamaya destek verdiklerini dile getirdi. 182 işçinin kurum ile hastane arasındaki anlaşmazlık nedeniyle işlerine son verildiğini anlatan Başkan Çengelci, yaklaşık 2,5 aydır süren bu belirsizliğin işçileri mağdur ettiğini söyledi. Geçen süre içinde sivil toplum örgütleri ve

sendikaların konuya el attıklarını bildiklerini hatırlatan Ali Çengelci, CHP olarak onlarla aynı görüşte olduklarını dile getirdi. Çengelci, "Temizlik ve yemek hizmetleri bu hizmetlere duyulan ihtiyaç gereği kamu ihale kanuna göre süreklilik arz eden işlerden olup hukuk sisteminin bu tür ihalelere engel olması düşünülemez. Hala bir belirsizlik söz konusu. Bu belirsizlik idarenin konuya hakim olamamasından kaynaklanmaktadır" dedi.

Çengelci, gazetecilerin soruları üzerine Afyonkarahisar İl Başkanlığı ile ilgili ortaya atılan yolsuzluk iddialarının incelenmesi için Genel Merkezden müfettişlerin geldiğini doğruladı. Yolsuzluk iddialarına ilişkin parti bünyesinde resmi tutanak tutulduğunu belirten Çengelci, tutanakların ardından İl Başkanı olarak bir araştırma komisyonu kurulmasını bizzat kendisinin istediğini bildirdi. Bu şikayeti alan da komisyonun kurulmasını isteyen de CHP Genel Merkezi'nden müfettiş isteyenin de kendisi olduğunu

belirten Çengelci, gelen müfettişlerin İl Başkanlığı'nın son 5 yıla ait gelir ve gider kayıtlarını incelemeye aldığını kaydetti. Çengelci, incelemenin ardından sonucun hemen kamuoyuna açıklanacağını bildirdi.

Hükümetin son günlerde orduyla, yargıyla, üniversitelerle, emeklilerle, işçiyle, köylüsüyle sürekli kavga halinde olduğunu savunan Çengelci, "İnsanlar artık televizyonlarda haber dinlemek istemiyorlar. Bunun nedeni hep kara bir tablo, hep şüpheye dayalı bir tablo. Her hafta, her on günde bir ülkenin gündemini değiştiriyorlar. Balyozmuş, çekiçmiş gibi her gün başka şeyler çıkmakta. Bu hafta balyoz, önümüzdeki hafta bilmem neyle, yok kafes olayı, yok suikast olayı gibi konularla gündem meşgul ediliyor.

Yani toplumu doyurucu bir bilgilendirmeden kaçınmaya çalışıyorlar. Ülkemizde hukuk var. Biz tabii ki hukuk değiliz, ama hukuk gerekli kararı alacaktır. Böylelikle insanlarımız günlük düşünmesi gereken konuları daha iyi düşünebilecektir" diye konuştu.

AFYONKARAHİSAR'DA CHP'DEN HASTANE İŞÇİLERİNE DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 18:51:01
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 00:45:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?