4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

CHP'den kabine revizyonuna eleştiri

Hükümetin kabine değişikliğine Afyonkarahisar CHP İl başkanlığından veto. CHP İl Başkanı Çengelci, kabine değişikliğiyle başarının yakalanamayacağını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Ali Çengelci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine de yaptığı değişimin, seçimlerde başarısız olan bakanların tasfiyesi olarak niteledi. Görevden alınan bakanların başarısız bir seçim süreci geçirdiğini dile getiren CHP İl Başkanı Çengelci, buna örnek olarak ise Antalya'yı verdi.

İl Başkanı Çengelci, “29 Mart yerel seçimlerden sonra hükümet bir revizyon yapmıştır. Önemli bakanlıklarda yapılan değişiklikler düşündürücüdür. Adil olmayan seçim sonuçlarına göre örneği milli eğitim, maliye ve adalet bakanlarının değiştiğini görüyoruz. Bu değişimin altında AK Parti Van, Antalya, Eskişehir ve Kastamonu'nda belediye başkanlıklarını kaybetti. Yani Başbakan kaybettiği belediyelerin Milletvekillerini bir şekilde tasfiye etti. Çok bakan değiştirmekle çok başarılı olunmaz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bakanların değişmesi ile hiçbir şeyin değişmeyeceğini çok iyi biliyoruz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 10:34:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?