2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

CHP'li Kılıçdaroğlu Afyon'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, yolsuzluklarla mücadeleye devam edeceğini söyledi.


Afyonkarahisar'a bir dizi temaslarda bulunmak için gelen CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il binasında yaptığı basın toplantısında ülkedeki yolsuzluklarla mücadeleye devam edeceğini ve vergi veren milletin parasını gereksiz harcamalar yapanların karşısında durmaya devam edeceğini ifade etti.

Dünyadaki küresel ekonomik krizden Türkiye'nin de etkileneceği konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın uyardığını anlatan Kılıçdaroğlu, AK Parti Hükümetinin krizin farkına çok geç vardığını söyledi. Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada, "AKP ekonomik krizin farkına çok geç vardı. Başbakan kriz bizi teğet geçecek demişti. Fakat geldiğimiz bu noktada bu söylemlerin ne kadar yanlış olduğu öne çıktı" dedi. Bu ülkenin akademisyenleri, iktisatçıları ve köşe yazarlarının birçok kez hükümeti uyardığını anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Özellikle genel başkanımız Baykal, iyi niyetle ekonomik krize karşı ciddi önlem alınmasını ısrarla dile getirmişti. Ama Başbakan muhalefetten gelen önerileri ciddiye almadı ve insanımızı bu günkü krize biraz daha yaklaştırdı. Diliyoruz ki bu krizden ülkemizde ciddi bir yoksulluk başlamadan sona ersin. Bu süreçte ülkemizin ekonomisinin geriye gitmemesi için çaba gösterilsin."


YOLSUZLUK DOSYALARIM ARASINDA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ DE VAR
Partilerinde birçok yolsuzluğa karışmış kişilerin dosyaları olduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz de çok fazla yolsuzluk dosyası var. Bu dosyaların tümü belgeli ve belgelerini kamuoyuna ilerleyen zamanlarda açıklayacağız. Ayrıca İstanbul, Yozgat ve Adana belediye başkanları ile ilgili de elimizde dosya var. Bunları da önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız."
Türk siyasetinin yolsuzluklardan arınması gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "AK Parti Hükümeti yolsuzluklardan arınmalı. CHP olarak biz nasıl yolsuzluklara karşı çıkıyorsak AK Parti hükümeti de öyle karşı çıkmalı. Eğer yolsuzluk yapanlar kendi bünyesinde barındırıyorsa bir siyasi parti o yolsuzluklara destek vermiş olur. Ben Ali Bayramoğlu'nun hayali ihracat yaptığını biliyorum. Peki nasıl olur da Ali Bayramoğlu AK Parti'de milletvekilliği görevini sürdürüyor. Ali Bayramoğlu'nun dosyası Yargıtay'da. Benzer olaylar yine AK Parti'nin içinde var."


AK PARTİ DOĞALGAZLI EVE KÖMÜR VERİYORSA BUNDAN BİR BEKLENTİSİ VARDIR
AK Parti hükümetinin yaklaşan yerel seçimlerde kömür dağıtımlarına başladığını belirten Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin ne dediyse ne söyledi ise hep tersini yaptığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Tek şunu soruyorum, yapılan harcamalar gerçekten yoksul insanlar için yapılan harcamalar mıdır? Evinde doğalgazı bulunana eğer siz kömür yardımı yapıyorsanız. O zaman bir yanlışlık var demektir. Sizin yoksul insanlara ulaşmanız lazım. O insanların yoksulluğunu teşhir etmeden, o insanları toplumdaki onurlarını koruyarak yardım yapmanız lazımdır" diye konuştu.


Kılıçdaroğlu, son alarak yerel seçimlerde büyük başarı elde etmek istediklerini ve partilerine aday olacak kişilerin sevilen, sayılan, saygı duyulan ve temiz şahsiyetli insanlar olmasına özen göstereceklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2008 Pazar 18:48:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ramazan kuzu IP: 88.231.93.xxx Tarih : 16.11.2008 21:28:10

bu ulkenin sızin gibi durust kişilere ihtiyac var onun için ülkenin her bir karış toprağını adım adım dolaşarak halka ğerçekleri anlatmanız gerek saygılarımla başarılar