4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Cinayetin altından çete çıktı

Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, Nuribey kasabasında 27 Mayıs 2009 tarihinde Kadir Doğan ve Ahmet Doğan'ı öldüren cinayet zanlıları yakalandı.

Vali Yardımcısı Mustafa Akdoğan, Kadir Doğan ve Ahmet Doğan'ın öldürülmesi olayı ile ilgili  yapılan çalışmalarda "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten adam öldürmek suçlarının işlendiğinin" tespit edildiğini açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Akdoğan, şunları söyledi: "İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, organize suç örgütü üyelerinin yakalanması maksadıyla 10 Haziran 2009 da Afyonkarahisar Merkezi, kasaba ve köylerinde, Denizli merkezi, Manisa'nın Akhisar İlçe merkezi, İzmir'in Buca İlçe Merkezi ve Kütahya'nın Tavşanlı İlçe merkezlerinde eş zamanlı yapılan operasyonlarda 1 tanesi Afyonkarahisar Açık Cezaevinden 28 Mayıs 2009 tarihinde firar eden şahıs olmak üzere 13 kininin yakalanarak adli makamlara sevk edildi." Akdoğan, gözaltına alınan şahısların para karşılığında tetikçilik yaparak Kadir Doğan ve Ahmet Doğan isimli şahısların öldürülmesi ile ilgili Organize Suç Örgütü kurduklarının tespit edildiğini söyledi.

Şahısların ev, işyeri ve üzerlerinde yapılan aramalarda; 2 adet 7.65 mm baretta marka tabanca, 13 adet 7.65 mm tabanca fişeği, 1 adet 9 mm tabanca, 30 adet 9 mm tabanca fişeği, 3 adet kurusıkı tabanca, 13 adet cep telefonu ve sim kartı, 1 adet diz üstü bilgisayar, 100 gr esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan toplam 13 şüpheli şahıs, adli makamlara sevk edildi

CİNAYETİ İŞLEYENLER SUÇ ÖRGÜTÜ ÜYESİ
İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ünal Ödemiş de, Vali Yardımcısı Mustafa Akdoğan'ın konuşmasının ardından operasyonla ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı.

Albay Ünal Ödemiş, 27 Mayıs tarihinde işlenen cinayette iki kişinin öldürüldüğünü belirterek şunları söyledi: "Bu cinayeti işleyen şahısları teşhis etmek maksadıyla yaptığımız çalışmalarda, Denizli ve bazı illerde bir suç örgütü olduğunu tespit ettik. Tespit ettiğimiz örgütün daha önceki tarihlerde de işlediği suçlar adli makamların yaptığı soruşturma çerçevesinde gün yüzüne çıkacaktır. Bu suç örgütü Nuribey'de işlenen cinayet üzerine yaptığımız çalışmalar sonucu ortaya çıktı. Her cinayetin işlenmesinde yardımcı olan farklı şahıslar olur. Farklı illerde işlenen bizim tespit edemediğimiz yerler de savcılığın soruşturmasında ortaya çıkacak. Herhangi bir yerde parayla anlaşılarak öldürmek üzerine kurulmuş bir örgüt bu. Biz sadece kendi bölgemizdeki öldürme olayını araştırdığımız için diğer yerlerde ve daha önceleri işlenen cinayetleri biz bilmiyoruz. Bunlar yapılan soruşturma sonucu ortaya çıkacaktır."

ÖRGÜT ÇEŞİTLİ SUÇLARA KARIŞMIŞ
Ünal Ödemiş, Afyonkarahisar Nuribey kasabasında işlenen cinayet neticesinde, İl Jandarma Komutanlığının yaptığı başarılı çalışmalar neticesinde bu örgütün gün yüzüne çıktığını belirtti.

İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ünal Ödemiş, şöyle konuştu: "Bizim bölgede öldürülme olayı olmasaydı biz bu şahıslara ulaşamayacaktık. Bizim bölgede işledikleri bu suç neticesinde yaptığımız çalışmalarla bu şahıslara ulaştık. Bu olay mutlaka çok daha geniş kapsama ulaşacak, çok farklı illerde çok farklı işlenen cinayetlerin zanlılarının ortaya çıkmasını sağlayacak."
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 14:02:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?