1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Çoban hukuk cinayeti işliyor!

AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ ÖNÜNDE PROTESTO GÖSTERİSİ

Türk Büro-Sen ve Türk Yerel Hizmet-Sen Afyonkarahisar İl Temsilciliği, belediyenin haksız bulunmasına rağmen çalışanların eski görevlerine iade edilmemesini protesto etti.

Afyonkarahisar Belediyesi önünde toplanan sendika üyeleri, sloganlar attı.

Belediye önünde basın açıklaması yapan Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu, sendika üyelerine karşı Afyonkarahisar'da antidemokratik uygulamalar yaşandığını iddia etti. Genel Başkan Koyuncu, 29 Mart 2009 da yerel seçimlerin ardından belediyede itfaiye müdürlüğü görevini sürdüren sendika Yerel-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz'ın görevinden alınarak 17 Nisan 2009'da Belediye Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğüne bağlı atık su arıtma biriminde görevlendirildiğini dile getirdi.

Koyuncu, hukukçu belediye başkanının bu hukuksuz kararına karşı sendika tarafından Afyonkarahisar İdare Mahkemesi'nde dava açıldığını belirterek şunları söyledi: "Mahkeme belediye başkanının kararını hukuka aykırı bularak iptal etmiştir. Ancak, belediye başkanı mahkeme kararına uymak yerine bu kararı uygulamaktan kaçınmış, kanuna karşı hile yoluna gitmiş ve şube başkanımızı bu kez de 11 Haziran 2009 tarihinde ruhsat denetim müdürlüğüne atamıştır. Bu karara karşı da sendikamız dava açmış ve Afyonkarahisar İdare Mahkemesi hukuka aykırı atamanın da yürütmesini durdurmuştur"

Başkan Çoban'ın bu karara da uymadığını ileri süren Koyuncu, birinci derece kadrolu itfaiye müdürü ünvanlı sendika şube başkanının 5. dereceden memur kadrosuna atanmasının 657 Sayılı Yasanın 76. maddesine aykırı olduğunu savundu."Bu tutum kanunların, mahkeme kararlarının ihlali ve yok sayılmasıdır" diyen Koyuncu, yaşananların bir hukuk cinayeti olduğunu ileri sürdü.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş da, Afyonkarahisar Belediyesi'nde yaşananlara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın müdahale etmesini beklediklerini söyledi.

Belediye yetkilileri ise, yapılan protesto eylemi ile ilgili olarak şunları söyledi: "Belediyeler kendi içerisinde rutin görevlendirmeler yapar. Bu da onlarda biridir. Bu tür şeyler olağan ve doğaldır."

Yapılan protesto gösterisinin ardından eylemciler sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ ÖNÜNDE PROTESTO GÖSTERİSİ
AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ ÖNÜNDE PROTESTO GÖSTERİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2010 Çarşamba 17:18:05
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 00:10:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?