1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Çoban'dan Kızılay'a anlamlı hediye

BELEDİYE BAŞKANI BURHANETTİN ÇOBAN'DAN KIZILAY'A ANLAMLI HEDİYE

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Sultan 2'inci Abdülhamit'in koleksiyonlarında bulunan Karahisar Maden Suyu'nun 1900'lü yılların başındaki halini gösteren fotoğrafları, Kızılay Maden Suyu İşletme Müdürü Mehmet Başpınar'a hediye etti.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kızılay Maden Suyu İşletmesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Başkan Çoban, belediyesinin Afyonkarahisar'a ait eski fotoğraf ve görüntüleri topladığını belirterek, bu çalışma kapsamında ulaşılan Sultan 2'nci Abdülhamit Han'a ait fotoğraf koleksiyonundan Karahisar Maden Suyu'na ait olanları Türk Kızılay'ına hediye etti. Bu çalışmadaki amaçlarının kent kültürünün oluşturulması olduğunu belirten Çoban, "Yaşadığı şehrin geçmişini tarihini bilen insanlar kültürüne, değerlerine, yaşadığı yere sahip çıkar. Hemşerilerimizden bu konuda destek bekliyoruz. Evlerinde, aile albümlerinde şehrimize ait eski fotoğraflar varsa getirip bizimle paylaşabilirler. Aslı elbette onlarda kalmak ve isimlerini belirtmek şartıyla hemen kopyalayıp geri verelim. Ulaştığımız bu görüntülerin sergilenmesi, basılması konusunda çalışmalarımız var" dedi.

İşletme Müdürü Mehmet Başpınar da Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a teşekkür ederek, işletmenin Afyonkarahisar'da istihdama ve tanıtıma büyük katkı yaptığını ifade etti. Ziyaret sırasında İşletme Müdürü Mehmet Başpınar, Çoban'a işletme hakkında bilgi verdi. Alman uzmanlar tarafından montajı yapılan yeni şişeleme makinelerini ve üretim hattını da inceleyen Çoban, Türkiye'nin en eski su işletmelerinden olan tesisin yapılan yeni yatırımlarla daha fazla pazara ulaşacağını ve Afyonkarahisar'ın adını duyurmada önemli bir rol üstleneceğini söyledi. Konuşmaların ardından Başkan Çoban, Osmanlı'dan bugüne bilinen maden suyu kaynağının ilk defa Osmanlı Padişahı Sultan 2'inci Abdülhamit Han tarafından 1900 yılı başlarında Saray Baştabibi İbrahim Paşa'ya çektirdiği ve Karahisar Maden Suyu'nun 1900 yılı başlarındaki halini gösteren fotoğrafları, Müdür Başpınar'a takdim etti.

BELEDİYE BAŞKANI BURHANETTİN ÇOBAN'DAN KIZILAY'A ANLAMLI HEDİYE
İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2010 Salı 17:32:03
Güncelleme :14 Temmuz 2010 Çarşamba 15:31:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?