3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Çoban'dan Okyanus açıklaması

AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban, ulusal bir gazetenin manşetinde yer alan Okyanus Operasyonu Davası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çoban, kendisinin iddianamede isminin geçmesine firma yöneticileri ile yapılan tek bir telefon konuşmasının neden olduğunu ifade etti.

AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Çoban, 2002 yılında il başkanı olduğunu, bu tarihten itibaren Afyonkarahisar'a hizmet gelmesi, yatırımların gelmesi, özellikle hastanelerin modern araç ve gereçlerle donatılması, hizmet kalitesinin artması için olağanüstü gayret göstermeye çalıştığını belirtti.

Çoban, 2003 yılında Afyonkarahisar devlet hastanesine MR (emar) cihazı getirilmeye çalışıldığını, hiçbir firma bu cihazı getirmeyi üstlenmeyince Konya merkezli bu şirketle yapılan temaslarla bu cihazın kazandırılmasında büyük emeği olduğunu anlattı.

İl teşvikli iller kapsamına alınınca 2005 yılında bu firma yetkililerinin bir alışveriş merkezi ve otel yapmak amacıyla ile geldiğini belirten Çoban, şunları söyledi: "Her yatırımcı da olduğu gibi arkadaşlarımla beraber bu kişilere yatırım yapabilecek arazileri gezdirdik. İlimiz Organize Sanayi Bölgesi'ne ait 80 bin metrekare civarında bir araziyi beğendi. O zaman OSB Yönetim Kurulunda olan Mustafa Hancıoğlu ve Melih Yurter beylerle görüştüm. Pazarlık sonucunda araziyi satın alma konusunda anlaşmışlar. Firma yetkilileri gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi yapmak ve tapu işlemlerini takip etmek üzere bana vekalet vermek istediler. Ben bunu
kabul edemeyeceğimi ve bu durumun şık olmayacağını söyleyerek büro ortaklarımızın tamamen dışında başka bir hukukçu arkadaşı tavsiye ettim." Tüm sözleşme ve tapu işlemlerinin bu hukukçu arkadaşı tarafından yapıldığını belirten Çoban, şöyle konuştu: "Esasen siyasetçiye menfaat sağlanmak isteniyorsa bunun yolu bu tür işlemlere para vermektir. Yani bu işlemi ben yapsaydım bunun karşılığında ücret almam gerekecekti. Bunu dahi hemen reddetmişimdir. 2003 yılından beri de partimize iş müracaatı için gelen işsiz hemşehrilerimizi daha önceki iktidar partilerinin de yaptığı gibi hastanelerimize yönlendiriyorduk. İlimizdeki 2-3 hastanenin de işlerini bu firma yapıyordu. Dolayısıyla ben ve arkadaşlarım işle ilgili konularda bu firmanın Afyonkarahisar yetkilileriyle görüşmek zorunda kalıyorduk."

2008 yılı başında bu firmanın Konya Emniyeti tarafından takibe alındığını anlatan Çoban, sözlerine şöyle devam etti: "Bizimde bu firma ile yaptığımız bir görüşme nedeniyle sadece ifademize başvurulmuştur. Ne bir gözaltı var ne de bir tutuklama söz konusu. Ancak işi gücü AK Parti iktidarına yüklenmek olan bir medya grubu kasıtlı yayınlarla olayı büyütme çabası içerisine girmiştir. Bunu fırsat bilen rakip bir siyasi partinin Belediye Başkan adayı kişilerin kendi cep telefonu numarasından kendi cebine mesaj göndererek güya kendine göre bu olaydan siyasi rant sağlama peşine düşmüştür. Altı yıl iktidar partisinin il başkanlığını yapmış bir kişi olarak şunu göğsümü gere gere söylüyorum. İlimizde 3 vali, 2 emniyet müdürü, 3 sağlık müdürü, defalarca başhekim değişikliği yapıldı. İhale yapan ya da mal alımı yapan Bayındırlık Müdürlüğü, Köy Hizmetleri Müdürlüğü, TEDAŞ Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü gibi kurumlarda da birçok kez idareci değişikliği yapıldı. İlimizin içerisinden ya da dışarısından birçok firma bu kurumlara mal sattı. Müteahhit firmalar ihalelere girdi. Herhangi bir kurumda ne idareciler ve ne de bu firmalar hakkımızda en ufak bir şey söyleyemez. Ben ve arkadaşlarım bir kravat iğnesi bedeli kadar bile menfaat temin etmedik. Hiçbir kişi ve kuruluştan partiye bağış dahi istemedik. Bu tür talepler olmamış değildir. Hepsini anında reddettik."

İLİMİZ KALKINSIN DİYE ÇALIŞTIK
Halkımızın müsterih olmasını isteyen Çoban, sözlerini şöyle sürdürdü: "Anamızdan doğduğumuz günkü kadar ak ve pakız. Esasen şahsımızla ilgili hiçbir dava da menfaat temini ile ilgili bir iddia ve delil yok. Yaptığımız hiçbir işten pişman değiliz. İlimize hizmet ve yatırım gelmesi için her türlü riski göze alarak yaptığım görüşmeleri aynen yapmağa yine devam ederim. Yarın ilimize yatırım için gelen şirketlerle ilgili de bir soruşturma olmayacağını kim bilebilir. Biz bu şirketleri şehir girişinde karşıladık. Resmi işlemlerin çoğunda takipçilik yaptık. Bugün Çobanlar'da muhteşem bir sera kuruluyorsa bu sayede olmuştur. Şimdi biz yaptığımız hizmetlerle bu firmaya rant mı sağlamış oluyoruz. Şu açık ve seçik bilinsin ki ilimiz kalkınsın, işsizlik bitsin, hizmet ve yatırım gelsin düşüncesinden başka bir düşüncemiz ve beklentimiz olmamıştır."

HODRİ MEYDAN
Çoban, bir soruya şöyle karşılık verdi: "Biz herkese hodri meydan diyoruz, her şeyimiz incelemeye açık. Altı yıllık görev süremizin didik didik edilmesine razıyız ve bundan memnunuz. Biz Afyonkarahisar'a gelen her yatırımcı ile ilgilenmek mecburiyetindeyiz. Bu iddianamede ismimizin geçmesine sebep olan şey sadece bir tek telefon görüşmesidir. Bunun için ifademiz alınmış tek sorulan soru "Ne görüştünüz" olmuştur."

Bu konunun muhalefet adayları tarafından kullanılmaya çalışıldığını belirten Çoban, bu duruma da tepki gösterdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2009 Pazar 18:58:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?