3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Çoban'ı protesto ettik

AK Parti Afyon Teşkilatı Koordinatör Milletvekili Osman Nuri Filiz; gazetemizin ortaya çıkardığı Burhanettin Çoban’ın görevden alınmaya hazırlanıldığı haberlerine tepki göstermiş, böyle bir durumun olmadığını Cumartesi günü çıkan yerel gazetelerde açıklamıştı. Denizli Milletvekili Filiz’in beyanatının gazetelerde yayınlanmasının ardından, Milletvekilleri İbrahim H. Aşkar ve Reyhan Balandı ayrı ayrı basın açıklamaları yaparak sert tepki gösterdiler.
 
ÖNCE AŞKAR, SONRA BALANDI
Filiz’in açıklamalarına ilk tepki Cumartesi günü Aşkar’dan geldi. Aşkar, Dinar’da düzenlenen toplantıya İl Teşkilatı’nı protesto etmek için katılmadığı iddialarını kabul ederek, Koordinatör Milletvekili Osman Nuri Filiz’i ağır bir dille suçladı. Pazar günü açıklama yapan Balandı ise hem Filiz’e hem de parti il teşkilatına yüklendi. Filiz’in beyanatı hakkında Balandı; “Denizli Milletvekili Osman Nuri Filiz'in açıklamasını üzüntüyle okudum” derken, Aşkar; “Denizli Milletvekili Osman Nuri Filiz'in AK Parti teşkilatı ile ilgili yalan beyanlarını esefle ve hayretle okudum” diye konuştu.
 
FİLİZ’E GÖREVLERİNİ HATIRLATTILAR
Her iki Milletvekili de Filiz’in haddini aştığı görüşünde birleştiler. Filiz’in sorumlulukları hakkında Aşkar; “Her şeyden önce Osman Nuri Filiz Afyon’un koordinatör milletvekilidir. Koordinatör milletvekili demek bir teşkilatta problem varsa o problemi tespit edip genel merkez teşkilat başkanlığına bildiren milletvekili demektir. Yoksa bir başka ilin problemlerine o ilin milletvekillerine rağmen tek başına mücadele eden ve ortalığın tek başına kelek keseni olan milletvekili değildir. Teşkilatlar hakkında karar verme yetkisi genel merkez teşkilat başkanlığına aittir” diye konuştu. Balandı’da benzer ifadeler kullanarak; “Denizli milletvekili'nin ilimizin koordinatör milletvekili olmasının gerekleri bellidir. Durumdan vazife çıkartmasını gerektirecek yetki ve sorumluluğu yoktur. Yaşananları genel merkeze rapor etmesi vazifesinin üst sınırıdır” dedi.
 
EVET, TEŞKİLATI PROTESTO ETTİK
Hafta içinde yerel basın organlarında Dinar Toplantısı’na teşkilatı protesto etmek için katılmadıkları şeklinde iddialar ortaya atılan Balandı ve Aşkar beyanatlarında iddiaları kabul ettiler. Aşkar; “AK Parti İl Teşkilatı’nın Dinar’da düzenlediği danışma meclisi toplantısına ben ve bazı milletvekili arkadaşlarım il teşkilatını protesto etmek amacı ile özellikle girmemiştir. Bunu bana sormadan benim adıma da Milletvekillerinin protestosu söz konusu değildir açıklamasını yapması şeddeli yalandır. Her şeyden önce bize karşı saygısızlık ve işine karşı sorumsuzluktur” dedi. Balandı, daha yumuşak bir üslup seçerek; “Evet; Dinar'daki toplantıya ben ve bazı milletvekili arkadaşlarım il yönetimini protesto etmek için katılmadık. Bizi bizden iyi tanıdığını zanneden Denizli'li bakalım buna ne diyecek!
Osman Nuri bey nezaketsiz bir şekilde 'Vekiller protesto etmedi' diyor, ben Afyon Milletvekiliyim 'Protesto ettim' diyorum” dedi.
GENEL MERKEZİN HABERİ YOK
Denizli Milletvekili Filiz’in ilimiz yerel basınına yaptığı açıklamadan AK Parti Genel Merkezi’nin haberinin olmadığını ifadelerinde yer veren Aşkar ve Balandı, Filiz’in açıklamalarının bağlayıcı olmadığının altını çizdiler. Aşkar, Filiz’in beyanatının Genel Merkezin bilgisi dışında yapıldığı konusunda; “Ben Denizli milletvekilinin açıklamasından sonra genel başkan yardımcısı ve teşkilat başkanı Hayati Yazıcı ile görüştüm. Dosyanın henüz tamamlanmadığını, milletvekilleri ile tekrar görüşme yapacaklarını ve ondan sonra dosyayı ele alacaklarını, Denizli milletvekilinin yaptığı açıklamadan kendilerinin bilgisi olmadığını bana beyan etmiştir.
Şimdi soruyorum. Denizli milletvekili Osman Nuri Filiz yalan söylemiyor da, genel başkan yardımcısı ve teşkilat başkanı Hayati Yazıcı mı yalan söylüyor?” diye açıklamada bulundu. Balandı ise; “Benim ilimle ilgili yaptığı açıklamadan benim ve genel merkezimin haberi yoktur. Genel merkez yönetimiyle birlikte yaptığımız toplantıda benim ve Afyon milletvekili arkadaşlarımın il yönetimi ile ilgili beyanlarını kulaklarıyla duymuş olmasına rağmen, böyle bir açıklama yapmış olabilmesi için çıldırmış olmalı diye düşünüyorum” dedi.
HENÜZ ALINMIŞ KARAR YOK İNCELENİYOR
Gazetemizde yayınlanmasının ardından ilimiz gündemini değiştiren İl Başkanı Çoban’ın görevden alınması girişimlerini de doğrulayan Aşkar ve Balandı’nın ifadeleri şöyle…
Aşkar; “Denizli Milletvekilinin Afyon milletvekilleri ile görüşmeden Afyon teşkilatı hakkında kafasına göre açıklama yapması usul yönlünden en basit tabiri ile siyaseten ahlaksızlıktır. Kaldı ki verilen beyanda yalan beyandır. Halen AK Parti genel merkezinde Afyon il başkanlığı ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Henüz alınmış bir karar yoktur. İnceleme aşamasındadır”
Balandı; “İl yönetiminin, Afyon Belediyesi, milletvekilleri en önemlisi Afyon halkının gözündeki durumu Genel merkez araştırması safhasında olup, bizlerde vekiller olarak görüş ve düşüncelerimizi yeri geldikçe genel merkeze bildirip, genel merkez yetkileriyle toplantı yapıyoruz. Ancak genel merkez henüz bir karar vermemiştir, çıkacak kararı genel merkezle birlikte biz Afyon milletvekilleri belirleyecektir.  Denizli milletvekili değil”
BURASI AFYON, DENİZLİ DEĞİL
Aşkar, Filiz’e gösterdiği sert tepkiyi şu sözlerle sürdürdü; “Dinardaki toplantıya katılmayan milletvekilleri bizce malumdur sözü açıklama gerektiren bir sözdür. Kaldı ki sence malum olsa ya da olmasa ne yazar. Uyarıyorum. Burası Afyon’dur. Denizli değil. Biz geçmişte Denizli milletvekillerinin aralarındaki problemi yakından biliriz. Bir MKYK toplantısında 10 tane ilçenin aynı anda görevden alındığını da yakından biliriz. Denizli milletvekilinin istifasını da biliriz. Biliriz ama bunu hiçbir yerde konuşmayız. Hele Denizli’de hiç konuşmayız. Bizim siyasi terbiyemiz ve teşkilatçılık anlayışımız ilin milletvekillerine rağmen konuşmamıza engeldir. İşimizi yapar sonra da unuturuz. Hele yalan beyanda hiç bulunmayız.
 
UYARILARLA TAMAMLADILAR
Aşkar ve Balandı Filiz’in tüm sözlerine ayrı ayrı cevap verdi. Aşkar sözlerinin sonunda; “il başkanı ile belediye başkanı beraberlik içerisinde çalışmaktadırlar açıklamasını okuyunca gözümün önüne kafasını kuma sokup da saklandığını zanneden devekuşu geldi. Yoksa Denizli milletvekiline göre problemi görmek için insanların mutlaka yumruklaşıp mahkemelik olmaları mı gerekiyor. Asıl olan problemleri çözmektir. Halının altına süpürmek değil.
Denizli milletvekili Afyon’u Afyon milletvekillerinden daha iyi tanıdığı iddiasında ise buyursun bir sonraki dönem Afyon’dan milletvekili adayı olsun. Şimdi uyarıyorum Denizli milletvekili haddini aşmasın” diye konuşurken, Balandı İl Teşkilatı ile aralarındaki sorunu da gözler önün serdi. Balandı; “İl yönetiminin yerel basında sürekli çıkan Afyon bürokrasisine tahakküm gayretleri, Afyon'la sınırlı kalmayıp, Ankara'daki çalışmalarımızda da Genel müdürlükler bazında yazılı veya sözlü olarak karşımıza çıkmakta, İl yönetiminin milletvekillerinin haberi olmayan bakanlıklar nezdinde tasarruf gayretlerine şahit olmaktayız. Bu durumun kamuoyunda yarattığı rahatsızlığı çok iyi bilmekteyim.
Afyon kamuoyunun, değerli vatandaşlarımın ve partililerimin Osman Nuri beyin tamamen yalanlardan oluşan, vazifesi ve yetkisi olmayan, terbiye sınırlarını zorlayan açıklamalarına itibar etmemelerini diliyor saygılar sunuyorum”
www.afyonzafer.com
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2004 Pazartesi 11:42:05
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 13:23:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?