3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Çocuklarını nüfusuna geçiremiyor

Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde dini nikahlı yaşadığı eşinden olan 3 çocuğunu nüfusuna geçiremeyen İbrahim Çetin, kendisini terk eden eşini arıyor. 

1994 yılında dini nikahlı yaşadığı ve 2005 yılında ayrıldığı eşini arayan İbrahim Çetin, çocuklarını nüfusuna geçirebilmek için eski eşini bulması gerektiğini söyledi. Şu an resmi nikahlı olarak evli olan Çetin, 94 yılında kendisini Songül Işık olarak tanıtan Rayla Işık ile dini nikahla evlendiğini belirtti. Eski eşinin başka biriyle resmi nikahlı çıktığını ifade eden Çetin, "Avukat tutarak boşanmalarını sağladım. Daha sonra kayınpederim benden para istedi. Ben para vermeyince, ben bu kızı sende durdurmam, dedi. Ben de eşimle Manisa'ya kaçtım. Askere gittim geldim. Ben askerdeyken 97 yılında başka biriyle sahte nikah kıyılmış. Onun da haberi yok. Babası yapmış. Daha sonra ben boşanmalarını istedim. Yine avukat tuttum ama adam mahkemeye gelmediği için boşanamadılar. 2005 yılında annesi ve halası gelerek eşimi benden ayırdılar." 

Eski eşinden 3 çocuğu olduğunu ifade eden Çetin, sözlerini şöyle tamamladı: "Çocuklarımı nüfusuma geçirip geleceklerini kurtarmak istiyorum. Okuldan atılacaklar. Şu an resmi olarak evliyim. Ancak Nüfus Müdürlüğü'nden eski eşimi bulmamı istediler. Onun onayının ardından çocukları nüfusuma geçirebileceğim. Ancak onun nerede olduğunu bilmiyoruz. Çok aradık ancak bulamadık." Çetin, bu konuda yetkililerden yardım istedi.
iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2007 Perşembe 14:40:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?