1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Coşku doruğa ulaştı!

HIDIRLIK YAZ AKŞAMLARI FİNAL GECESİNDE 30 YABANCI ÖĞRENCİ

5'inci Dünya Gençlik Kongresi kapsamında çeşitli ülkelerden Afyonkarahisar'a gelen 30 yabancı öğrenci, Hıdırlık yaz akşamlarında gönüllerince eğlendi.

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Hıdırlık Yaz Akşamları sona erdi. Bir yaz klasiği haline gelen Hıdırlık Yaz Akşamları'nın son gecesinde coşku adeta doruğa ulaştı. Hıdırlık yaz akşamları final gecesinde 5'inci Dünya Gençlik Kongresi kapsamında çeşitli ülkelerden Afyonkarahisar'a gelen 30 yabancı öğrencide konuk olarak katıldı. Tureks Turunç Madencilik İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi sponsorluğunda gerçekleştirilen programda fantezi müzik sanatçısı Tamer Tural ve Grup

Angora sahne aldı. Genç sanatçı Tamer Tural, söylediği birbirinden hareketli parçalarla Afyonkarahisar'lıları ve yabancı öğrencileri konukları coşturdu. Kendi kültürlerine ait dans gösterilerine sunan yabancı öğrenciler, Afyonkarahisar yöresine ait oyun havalarına da ayak uydururken, gösterdikleri performansla izleyicilerden büyük alkış aldılar. Konuklar arasında yer alan pop müzik sanatçısı Kader'i sahneye davet eden Tamer Tural, bir süreliğine sahneyi meslektaşıyla paylaştı.

Gecede bir konuşma yapan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, gecenin sponsorluğunu üstlenen Tureks Turunç Madencilik İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Müdürlerinden Fatih At'a teşekkür etti. Geleneksel olarak düzenlenen Hıdırlık Yaz Akşamları'nın son gecesinde Afyonkarahisar'lılar ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Çoban, "İnşallah nice Hıdırlık Yaz Akşamlarında sağlık ve afiyet içerisinde buluşmayı Cenab-ı Hak'tan diliyor, şimdiden Ramazanınızı tebrik ediyorum. Bu geceye sponsor olan Tureks Turunç Madencilik şirketinin sahipleri ve yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi. Yabancı konuklara da 'hoş geldiniz' diyen Başkan Çoban, "Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan Bey dünyanın 140 ülkesinden 1400 genci ülkemize davet etti. Çeşitli illere bu öğrencilerimiz dağıtıldı. Şuan ilimizde de 30 civarında misafirimiz var. Pakistan'tan, Hindistan'dan, Tunus'dan Fas'tan İtalya'dan Uganda'dan, Fransa'dan ve daha birçok ülkeden misafirimiz var. Gecemize katıldıkları için onlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum" dedi.

HIDIRLIK YAZ AKŞAMLARI FİNAL GECESİNDE 30 YABANCI ÖĞRENCİ
HIDIRLIK YAZ AKŞAMLARI FİNAL GECESİNDE 30 YABANCI ÖĞRENCİ
HIDIRLIK YAZ AKŞAMLARI FİNAL GECESİNDE 30 YABANCI ÖĞRENCİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 19:57:05
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 21:33:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?