3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Cumhurbaşkanı'ndan kiralık daire

Dumlupınar Mahallesi Yüzbaşı Bayburtlu Agah Caddesi’nde 48 numaralı binada bulunan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e ait ev kiracı bekliyor. Ancak Sezer çifti, öğrenciye ev vermiyor.

Dumlupınar Mahallesi Yüzbaşı Bayburtlu Agah Caddesi’nde 48 numaralı binada bulunan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e ait ev kiracı bekliyor. Afyokarahisar’ın genelinde olduğu gibi daire, öğrenciye değil aileye veriliyor. Sezerler, sobalı olan ve şehir merkezinde bulunan daireye 250 YTL (250 milyon TL) kira istiyor. Kiraya verilen dairenin bir özelliği de Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in ablası Ayfer Sezer’in evinin bir alt katı olması. Evin kira işlemleriyle de abla Ayfer Sezer ilgileniyor. Ahmet Necdet Sezer, Afyonkarahisar ziyaretleri sırasında binada zaman zaman konaklıyor.

Mahalle sakinleri, binanın tamamının Cumhurbaşkanı ve ailesine ait olduğunu belirtirken, yeni komşularının iyi insanlar olmasını umduklarını dile getirdiler. Kiralık ev arayan öğrenciler ise, eve gelip sorduğunda hayal kırıklığına uğruyor. Afyonkarahisar’da öğrenci olan Şehmuz Atabay, öğrenci olduğu için dezavantajı olduğunu belirterek, "Bildiğimize göre Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in eviymiş. Bize kiraya vermediler. 250 milyon istiyorlarmış. Biz öğrenci olduğumuz için dezavantajımız var" dedi.

Edebiyat öğrencisi Pınar Aksu da uzun zamandır ev aradığını ifade ederek, "Boş olduğunu görünce gittim sordum. Fakat öğrenciye vermediklerini söylediler. Üzüldüm, kirası da uygundu. Sonra öğrendim ki Cumhurbaşkanı’nın eviymiş. Yani böyle olmaması gerekirdi" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2005 Perşembe 14:33:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?