30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Cumhuriyet coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 90. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Afyonkarahisar'da büyük coşku içerisinde kutlandı.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri sabah saatlerinde Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun devlet adına makamında tebrikleri kabul etmesi ile başladı. Ardından kutlama törenleri, şehir stadında devam etti. Buradaki törenlere, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve vatandaşlar katıldı.

Protokolün halkın bayramını kutlamasının ardından başlayan törenlerde, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu yaptı. Balkanlıoğlu, birlik ve beraberliğin önemine değindi. Balkanlıoğlu, "Eğer biz birlik ve beraberliğimizi muhafaza edebilirsek umutlarımız ve kardeşliğimizi kaybetmezsek dünyanın bütün süper güçleri de üstümüze gelse de bir kez aha onlarca defa onları hezimete uğratabiliriz. Ancak ne zaman aramıza fitne ve fesat girerse parçalanıp, bölünürsek o zaman tehlikenin büyüğü bizi bekliyor. Sığındığımız son vatan toprağı bayrağında gölgesinde onurla yaşayabildiğimiz ezanların okunduğu bu mübarek kutsal toprakları bile elimizden çıkarma riskimiz olabilir" dedi.

Türkiye'nin kalkınmasının ancak bilinçli bireyler yetişmesi ile mümkün olacağını anlatan Vali Balkanlıoğlu, "Biz insan hakları ve demokrasi konusunda hukukun üstünlüğü konusunda ne kadar ileri gidersek gidelim maalesef uluslar arası arenada km güçlüyse o caydırıcı ve onun dediği olur. Güçlü ülkeler bütün ülkeleri işgal etme insanlarını öldürme ve o ülkeyi bir şekilde emellerine alet etme konusunda haklı görmeye başladılar son dönemlerde. Ancak bizi gücümüzü muhafaza edersek kalkınma hamlemizi büyük oranda başarırsak kendi ordumuzu kendi silahımız ve yazılım, donanımızla güçlendirirsek ekonomimiz güçlenirse bölgede istikrar unsuru olmaya ve hala daha zulüm çeken mazlum milletlerin ümidi olmaya devam ederiz" diye konuştu.

7'DEN 70'E ŞEHİR STADYUMUNU DOLDURANLAR COŞKUYU BİRLİKTE YAŞADI

Konuşmaların ardından tören, öğrenciler tarafından hazırlanan şiir ve müzik dinletileri ile devam etti. Öğrencilerin ardından sahne alan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Folklor ve Halk Oyunları Kulübü'nün sergilediği halk oyunları gösterisi ile mehteran takımının konseri büyük alkış aldı. Tören, askeri birlik, Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri, izciler, ilköğretim ve lise öğrencilerinin yaptığı geçit töreni ile son bulurken, katılımcılar geçit törenini ayakta alkışlayarak takip etti. 7'den 70'e şehir stadyumunu dolduran vatandaşlar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 90. yıl dönümünün coşkusunu doyasıya yaşadı 

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2013 Salı 16:43:18
Güncelleme :1 Kasım 2013 Cuma 18:16:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?