2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Cumhuriyet'in 85. yılı coşku ile kutlandı

Cumhuriyet'in 85. kuruluş yıldönümü Afyonkarahisar'da yüzlerce kişinin katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Vali Haluk İmga, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İzzet Ocak ve Belediye Başkanı Abdullah Kaptan'ın halkın bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Vali İmga, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 85. yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Vali İmga, Cumhuriyet sayesinde Türkiye'nin çağ atladığını ve uygar bir toplum seviyesine ulaştığını ifade etti. Cumhuriyet'e ulaşmanın kolay olmadığının altını çizen İmga, "Türkiye Cumhuriyet'i kurulduğu günden itibaren çok badireler atlattı. Bu vatan için on binlerce şehit verildi. Çok zor şartlarda kazanılan topraklarımıza sahip çıkmak hepimizin birinci görevi. Temeli Türk kahramanlığı olan Cumhuriyet sonsuza kadar yaşacaktır." dedi.

Gençlerden Cumhuriyet'in Türk milletine kazandırdıklarını unutmamalarını isteyen Vali İmga, "Bağımsızlık ve özgürlük havadaki oksijen kadar önemli. Onlardan olmadan yaşayamayız. Bize bırakılan mirası doğru algılamak ve sorumluluklarımızı iyi bilmeliyiz" dedi. Vali İmga'nın konuşmasından sonra öğrenciler tarafından Cumhuriyetle ilgili şiirler okundu. Anafartalar Anadolu Lisesi öğrenci korosu 10. Yıl Marşı ile Gençlik Marşı'nı söyledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü halk oyunları ekiplerinin gösterilerinden sonra Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Cumhuriyet' konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlamalar tören geçişiyle sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 17:34:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?