4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

'Demokratik açılım kardeşlik projesidir'

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, demokratik açılım süreciyle ilgili olarak, "Biz, tek bayrak, tek vatan, tek millet diyoruz başka bir şey söylemiyoruz. Şeytanın aklına karpuz kabuğu düşürmesinler, bunu başka yere çekmesinler. Bu kardeşlik projesidir" dedi.

Ramazan Bayramı'nı Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde geçiren Bakan Eroğlu, bayramın son gününde Şuhut Belediyesi Düğün Salonu'nda hemşehrileriyle bayramlaştı. Bakan Eroğlu, yaptığı konuşmada hükümetin demokratik açılım projesinin kardeşlik ve milli birlik projesi olduğunu belirtti.

Eroğlu, "Sayın Başbakanımızın ortaya attığı bir proje var. Bu proje demokratik açılım projesidir. 72 milyonun birlik ve beraberliğini daha da pekiştirmesi projesidir. Bu milli birlik projesidir, bunun farkında değiller. Hepimiz kardeşiz, hep birlikte büyük hedeflere doğru ilerleyeceğiz. Demokratik açılım projesi de başkalarının iddia ettiği gibi değil, bizim de işaret ettiğimiz gibi birlik, beraberlik, kardeşlik projesidir. Bunu başka taraflara çekmek vatana ihanettir. Biz, tek bayrak, tek vatan, tek millet diyoruz başka bir şey söylemiyoruz. Şeytanın aklına karpuz kabuğu düşürmesinler, bunu başka yere çekmesinler. Bu kardeşlik projesidir" diye konuştu.

Küresel ekonomik krizle ilgili olarak da Eroğlu, "Ekonomik krizi de aşacağız. Bizden kaynaklanmayan, Amerika'dan kaynaklanan bir kriz var. Oradaki bankaların batmasından kaynaklanan bir küresel ekonomik kriz var. Gece gündüz çalışarak bu krizi aşacağımıza inanıyorum. Bu krizi aşıyoruz da zaten. Enflasyon düştü faizlerde düştü. Ekonomimiz canlanıyor. En mühim mesele istihdamdır. Hükümetimiz de istihdam için İş Kurumu vasıtasıyla çok büyük bir hamle yapıyor" şeklinde konuştu.

Bayramlaşma töreninin ardından Bakan Eroğlu, ilçedeki esnafı ziyaret ederek bayramlarını kutladı. Bakan Eroğlu, daha sonra memleketi Şuhut ilçesinden ayrılarak karayoluyla Ankara'ya hareket etti.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2009 Çarşamba 14:50:52
Güncelleme :23 Eylül 2009 Çarşamba 15:04:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?