3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Deprem konutlarını yaptık para yok!

Afyonkarahisar'da yaptıkları deprem konutlarının parasını alamadığını iddia eden taşeronlar, konutların çatısını yakıp, kiremitleri aşağıya attı.
 
Edinilen bilgiye göre, Afyonkarahisar-Kütahya karayolu üzerinde 643 adet deprem konutu yapan taşeronlar, paralarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. Bir konutun çatısına çıkan yaklaşık 20 kişi, bacaları yıkıp, bütün kiremitleri aşağıya attı. 

Eylemciler daha sonra, benzin dökerek çatıyı ateşe verdi. Yaklaşık 1 saat boyunca çatıdan inmeyen taşeronları, olay yerine gelen jandarma ekipleri ikna etmeye çalıştı. Kendilerini yakacakları söyleyen taşeronlar, para alamadıkları için işçilerin maaşı ödeyemediklerini ifade etti. 

Taşeron Fehmi Töre, "Çalışıyoruz ama paramız yok. Ben köydeki evimi yaptıramadım. Burası deprem evleri. Her yere ulaşmaya çalıştım. Bizim milyarlarca lira alacağımız var. Kimsenin evinde ekmek yok. Perişan olduk. Ya kendimizi yakacağız ya da intihar edeceğiz" dedi. Jandarma ekiplerinin iknası sonucu çatıdan inen taşeronlar, suç duyurusunda bulunmak için hep birlikte karakola gitti.
İha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2007 Çarşamba 21:51:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?