30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Dereyi görmeden paçaları sıvamam!

BAKAN EROĞLU YENİ KABİNEYİ DEĞERLENDİRDİ

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni bakanlık sisteminin çok faydalı olacağını belirterek, "Muhteşem bir dönüşüm olacak" yorumunu yaptı.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan bakanlıkların yeniden yapılandırılmasını değerlendirdi. AK Parti seçim bürosunda partililer ile birlikte Başbakan Erdoğan'ın basın açıklamasını dinleyen zaman zaman notlar aldığı gözlenen Eroğlu, Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından basın mensuplarına yeni yapılanma ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Eroğlu, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın, Çevre Orman ve Şehircilik Bakanlığı olduğunu, Başbakan Erdoğan'ın uzun yıllardır böyle bir düşüncesinin olduğunu dile getirerek, "Yani artık marka şehirlerin oluşması lazım. Dolayısıyla bütün planlar, imar planları, çevre, orman ayrıca bayındırlık ile ilgili bütün işler bu bakanlığa bağlandı. Az önce Başbakanımız da özellikle basın toplantısında bunu açıkladı. Hayırlı olsun diyoruz. Önemli bir şey. Başbakanımızın ustalık döneminde daha muhteşem şeyler yapılacak. Biliyorsunuz alt yapı büyük ölçüde tamamlandı. Bölünmüş yollar, otobanlar tamamlanmış oldu. Şimdi ise özellikle şehirlerin yeniden yapılanması, kentsel dönüşüm, muhteşem marka şehirlerin oluşması açısından çok önemli bir adım atılacak. O bakımdan hayırlı olmasını diliyorum"

BAKAN YARDIMCILARI YORUMU

Şu an 20 adet icracı yatırımcı bakanlık, 4 Başbakan Yardımcısı ve Başbakan ile 25 kişilik bir kabinenin oluşturulduğuna dikkat çeken Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayıda bir azalma var. Özellikle devlet bakanlıkları kalktı, tamamen devlet bakanlıkları icracı bakanlık haline geldi. Tabii burada en büyük yeniliklerden biri her bakana bir bakan yardımcısı veriliyor. Bu bakan yardımcısı dışarıdan olacak. Zaten bakanlıkların müsteşarları var. Anladığım kadarı ile çok güzel bir sistem. Bakan yardımcıları daha ziyade vatandaşların problemleri ile doğrudan ilgilenecek. O konuda bakanlıkla ilgili, bilgi tecrübeye sahip ve halkın arsından yetişmiş insanlar buraya getirilebilecek. Bu bakımdan bu çok önemli bir dönüşüm, ben hayırlı olmasını diliyorum"

MUHTEŞEM BİR DÖNÜŞÜM OLACAK

Bir basın mensubunun, 'Bu düzenlemenin yeni dönemde iyi olacağına inanıyor musunuz?' şeklindeki sorusuna Bakan Eroğlu, şöyle karşılık verdi: "Kesinlikle, zaten bu konuda büyük çalışma yapıldı. Şu an Başbakanımızın bu çalışması aylardan beri devam ediyor. Özellikle gerek bazı bakanlarımız, müsteşarlarımız, başbakan müsteşarları, ilgili bütün birimler, aylardır bu çalışma yapılıyor. Biz de bu konuda düşüncelerimizi söyledik, müsteşarımız toplantılara katıldı. Bence çok faydalı muhteşem bir dönüşüm olacak.

Çok faydalı olacak. Yani zaten bu da bekleniyordu. İşler daha hızlı yürüyecek. Göreceksiniz Türkiye'de muhteşem hızlı bir yükseliş, şehirler ise marka şehirler yolunda düzenli şehirleşmesi, çok daha çevreci, yaşanılabilir şehirler yolunda hızlı bir adım olacak. Gerçekten çok önemli."

Bakan Eroğlu, 'Bakanlık görevini yeniden almanız halinde bir bakan yardımcısı fikriniz var mı?' şeklindeki soruya şöyle karşılık verdi: "Şimdi kabine daha kurulmamış, böyle bir soruya cevap vermek etik olarak doğru değil. Nasipse o zaman düşünürüz. Dereyi görmeden paçaları sıvamam. Onu özellikle belirteyim. Bunlar nasiptir. Bir vazife verilirse yaparız."

BAKAN EROĞLU YENİ KABİNEYİ DEĞERLENDİRDİ
BAKAN EROĞLU YENİ KABİNEYİ DEĞERLENDİRDİ
BAKAN EROĞLU YENİ KABİNEYİ DEĞERLENDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2011 Çarşamba 14:13:00
Güncelleme :8 Haziran 2011 Çarşamba 17:27:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?