2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Dilek: Turizmi devletin memurları halledemez

A.Karahisar Valisi Muzaffer Dilek, turizmde insan unsurunun çok önemli olduğunu belirterek, "Turizm sektörü devletin memurlarıyla halledilmeyecek kadar önemlidir" dedi.

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla Emir Murat Özdilek Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde düzenlenen törende konuşan Vali Muzaffer Dilek, Afyonkarahisar’ı sadece içerisinden geçilen değil kalınan bir şehir yapma konusunda ciddi girişimleri olduğunu vurguladı.

Turizmin insan ilişkileri üzerine çalışılması gereken bir sektör olduğunu belirten Vali Dilek, "Bu sektörün içerisinde insan unsurunu kavramalıyız. Turizm, devletin memurlarıyla halledilmeyecek kadar önemli bir sektördür. Turizmi çok iyi kavramalıyız. Turizm sektöründe ciddi bir potansiyelimiz var. Sulak alanları ciddiye almıyoruz, ama bunlar korunması gereken alanlardır. Çevre olgusunun da farkında değiliz. Çevre bir gün içinde kirletilen bir unsur değildir. Çevre kültürünü çocuklarımıza vermeliyiz. İlimizin turizm alanında tanıtılması amacıyla valilik tarafından hazırlanan iddialı sitelerden bir tanesine sahibiz. Sitemiz Türkiye genelinde de örnek gösteriliyor. Site üzerinde Afyonkarahisar’ın tanıtılması için yapılan çalışmalar diğer illerde de ilgi uyandırdı" diye konuştu.

"FANTAZİYLE UĞRAŞMAYALIM"

Çoğunluğu Afyonkarahisar’ın Başmakçı İlçesi sınırlarında bulunan Kuş Gözlem Evi ile 5 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Frig Vadisi’ndeki çalışmaların da devam ettiğini kaydeden Dilek, "Dijital ortamda vadinin tanıtımı için çalışmalarımız var. Millet Hamamı’nı birkaç aya kadar bitireceğiz. Burayı Afyonkarahisar’ın cazibe merkezi haline getireceğiz. Tarihi evlerin ön cephelerinin yenilenmesi hususunda da Kültür Bakanlığı’ndan yeterli ödeneğimiz var. Tarihi evlerin ön cephelerinin iyileştirilmesi için çalışmalar bundan sonra da devam edecek. Burada tarih yatıyor, hazine yatıyor" şeklinde konuştu.

Kurtuluş Savaşı Panoraması’nın önemine de dikkat çeken Vali Dilek, daha sonra şunları söyledi:
"Kurtuluş Savaşı Panoraması projesi üzerinde çeşitli üniversitelerden profesörler çalışma yapmış, projeyi uygun bulmamışlardı. Sadece bir ilin yöneticileriyle ortaya çıkacak projeden korkuyorum. Projeyi Kültür Bakanlığı’nın hazırlaması gerekir. Kurtuluş Savaşı Panoraması, İnaz Tepesi’nde projelendirilmeli. Bu proje aceleye getirilmemelidir. Projeyi istenilen şekilde hayata geçiremezsek, tarih bizi affetmez. Bu anlamda tarihi sorumluluğumuz var. Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı Kocatepe’ye de silüet yapılması isteniyor. Fanteziyle uğraşmayalım. Orası savaşın başladığı bir mekan."

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali İhsan Narlı ise Afyonkarahisar’ın turizmin tüm değerlerine sahip olduğunu belirterek, bu değerlerin kentin kalkınmasında büyük bir potansiyel oluşturduğunu ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2005 Cuma 17:09:41
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 15:40:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?