2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Dilenci direnişi

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından, dilencilere yönelik başlatılan mücadelenin aralıksız olarak devam ettirildiği bildirildi.

Şehir merkezinin önemli arterleri ile iş merkezlerinde dilenmeyi alışkanlık haline getiren dilenciler, ailenin erkekler dışında tüm bireyleri ile faaliyet gösteriyor. Merhamet istismarının yaşandığı faaliyet sırasında dilenmeyi önlemeye çalışan Zabıta Müdürlüğü ekiplerine zorluk çıkaran dilenciler, uyarılara kulak asmamakta ısrar ediyor. Üzerlerinde kimlik bulunmadığı için yürürlüğe giren yeni TCK'nın Kabahatler Bölümü'ne göre haklarında hiçbir işlem yapılamayan dilenciler, kamu görevlilerine karşı direniyorlar.

Sayıları 20'yi bulan dilencileri şehir merkezinde toplayan Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, dilencileri bu faaliyetlerini sürdürmemeleri konusunda uyardı. Ulaşım açısından kilit noktada bulunan Afyonkarahisar şehir merkezinde zaman zaman topluca görülen dilencilerin il dışından gelen ve transit olarak geçmekte olan göçerler olduğu ortaya çıktı. Dilenmekten alıkonan kişiler, belediye araçları ile şehir merkezi dışında Karaarslan Çayırı olarak bilinen çadırlarını kurdukları bölgeye götürülerek uzaklaştırıldı.

Yetkililer, dilencilerin görüldüğü yerlerden en kısa zamanda Alo Zabıta 153 nolu servis telefonuna bildirilmelerini istediklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2005 Cumartesi 13:59:58
Güncelleme :10 Temmuz 2005 Pazar 16:46:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?