4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Din görevlilerine formasyon eğitimi

AFYONKARAHİSAR'DA DİN GÖREVLİLERİNE FORMASYON EĞİTİMİ

Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi Hüseyin Çeliker, din öğreticilerinin duruşları, konuşmaları ve görünüşleriyle eğittikleri çocuklara örnek olması gerektiğini söyledi.

Afyonkarahisar Müftülük Konferans Salonu'nda, Kur'an kursu öğreticilerine yönelik Din Öğretimi Formasyon Programı eğitimi düzenlendi. 3 gün süren eğitime Afyonkarahisar'ın merkez, ilçe, belde ve köylerinden yaklaşık 190 Kur'an kursu öğreticisi katıldı. Eğitim sonunda düzenlenen törenle katılımcılara belgeleri Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi Hüseyin Çeliker, İl Müftüsü Dursun Kaplan ve eğitimi veren akademisyenler tarafından verildi. Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi Hüseyin Çeliker,

öğrencilerin kurslardan memnun olarak ayrılmalarında Kur'an kursu öğreticilerinin vermiş olduğu başarılı eğitimlerin yanı sıra kursun tertip ve düzenin de önemli olabileceğini belirtti. Çeliker, bu tür eğitimlerle Kur'an kursu öğreticilerinin öğrencilerine daha faydalı bir şekilde bilgilendirme yapacaklarına inandığının altını çizdi. Çeliker, Kur'an kursu öğreticilerinin yaptıkları işe aşkla ve şevkle sarılmaları halinde öğrencilerin daha verimli bilgi alacaklarını kaydetti.

Müftü Dursun Kaplan ise, Kur'an kursu öğreticilerinin birer örnek olması gerektiğini ifade ederek, "Kur'an kursları birer ilim irfan yuvasıdır. Sizler öğrencilere örnek olmak mecburiyetindesiniz. Öğretmiş olduğunuz kitapları hıfzetmeniz lazım. Öğrencilere en kısa zamanda en kapsamlı ve en kısa bilgiyi vermek için de bu işin metodunu almanız lazım. İşte bu üç gündür yapılan program sizlere işin metodunu öğretmek için düzenlenmiştir. Sizlere hitap eden kişiler konunun uzmanı, aynı zamanda hocalarımız birer

akademisyendir. Hepimiz onların öğrencileriyiz. Her birimiz onların ellerinden geçtik. Onlara ve onların bilgilerine büyük saygı besliyoruz ve beslemek mecburiyetindeyiz" dedi.

Müftü Kaplan'ın konuşmasının ardından eğitime katılanlara belgeleri verildi. Eğitimin yararlı geçtiğini ifade eden Kur'an kursu öğreticileri, eğitimi veren hocalara şükranlarını dile getirdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 18:22:05
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 12:41:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?