4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Dinlemeleri basın abarttı!

ADALET BAKANLIĞI TEFTİŞ KURULU

Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı yıl sonu değerlendirme toplantısı Afyonkarahisar Korel Termal Otel’de başladı.

Beş gün devam edecek Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlık yıl sonu toplantısının açılışında konuşan Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Can, toplantı da medyada sıkça yer alan, telefon dinlenmelerini de içine alan adalet müfettişlerinin inceleme ve soruşturmalardaki yetkileri, delillerin toplanmasındaki usul ve yöntemlerinin belirlenerek uygulamada birliğin sağlanması konularının üzerinde durulacağını söyledi.

Başkan Can, ayrıca 2009 yılında sistematik olarak aksayan hususların belirlenerek, 2010 yılındaki denetimlerde önceliklerin saptanmasının sağlanacağını dile getirdi.

Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Can, son dönemlerde dinleme olayları ve Ergenekon davası nedeniyle çok eleştiri aldıklarını ifade etti. Teftiş Kurulu’nun 2009 yılını yoğun bir çalışma temposu içerisinde geçirdiğinin altını çizen Ahmet Can, son dönemlerdeki dinleme olayları ve malum dava nedeniyle de medyada bu dinleme konularının üzerinde çok konuşulduğunu belirtti.

Başkan Ahmet Can, “Ama biz Anayasal hakkımızı, kanunların verdiği yetkiler doğrultusunda yerine getirdiğimize inanıyoruz. Basında da yer aldığı gibi geniş kapsamlı bir dinleme de gerçekleşmedi. Aslında altı dosyayla ilgili konularda suç soruşturması ve disiplin soruşturması yapan müfettişlerimiz, yine usul hükümleri gereğince mahkemelerden aldıkları dinleme kararları doğrultusunda soruşturmalarını yaptılar” dedi.

Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu olarak yaptıkları işi dışarıya anlatamadıklarını veya birilerinin özellikle anlamak istemediğini vurgulayan Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Sefa Mermerci ise “Bizim arkadaşlarımız içinde de tereddütlü olanlar var. Şunu açık ve net bir şekilde söylememiz lazım. Herkes suç işleyebilir. Hakim, savcı da suç işleyebilir. Hakim ve savcının işlediği suçlara kim bakacak. Yurt dışından hakim, savcı getireceğiz de onlar mı bakacak. İnsan hakları mahkemesinin hakimleri mi bakacak veya bizim hakim ve savcılarımız içerisinden ayrılmış, bu işle anayasa gereği görevlendirilmiş adalet müfettişleri mi bakacak. Bakarsa bunun sınırları nedir? Bu konuyu insanlara tam anlatamadığımız kanaatindeyim” diyerek konuştu. Son olarak konuşan Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol, değerlendirme toplantısının Afyonkarahisar’da yapılmasının büyük önem arz ettiğini söyledi. Erol, “Bu toplantı ile turizme yönelik gelişmelerin bilinmesini arzu ettik. Burası bir kavşak noktası. Bir çok kişi buradan geçiyor. İlimiz keşfedilsin istedik” dedi..

ADALET BAKANLIĞI TEFTİŞ KURULU
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 16:19:04
Güncelleme :22 Aralık 2009 Salı 00:34:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?