2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Dışlanan çocukların hazin sonu

Afyonkarahisar’da son 9 ay içinde ailesi tarafından dışlanan ve kaldıkları yetiştirme yurdundan kaçarak hırsızlık olaylarına karışan 2 çocuk, aynı kaderi paylaştıkları arkadaşları tarafından öldürüldü.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Dündar, bu tür olayların önlenmesi için sivil toplum örgütlerine büyük görevler düştüğünü söyledi.

Annesi ve babası ayrı yaşayan ve ailesi tarafından da kabul edilmeyen E.K. (Erdal Köylü-16), Afyonkarahisar Fevzi Çakmak Yetiştirme Yurdu’na yerleştirildi.

Ancak sürekli olarak yurttan kaçan E.K, Afyonkarahisar ve genelinde onlarca hırsızlık olayına karıştı. 50’ye yakın sabıkası bulunan E.K, çoğu kez çıkarıldığı mahkeme tarafından yaşının küçük olması nedeniyle serbest bırakıldı.

Son olarak 1 Mayıs 2004 tarihinde yine hırsızlık suçundan yakalanarak adliyeye sevk edilen E.K, bu defa mahkeme tarafından tutuklanarak Afyon Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. E.K, cezaevinde cinayet suçundan tutuklu kendi arkadaşları Ö.I. (16), gasp suçundan tutuklu H.O. (16) ve ismi öğrenilemeyen 2 kişiyle kavga etti. Şahıslar, E.K’yı çarşafla boğarak öldürmek istedi. Görevlilerin durumu fark etmesi üzerine Ahmet Necdet Sezer Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan E.K, burada hayatını kaybetti.

Öte yandan, bir benzer olay da geçtiğimiz hafta yaşandı. Anne ve babası ayrı yaşayan ve yine Afyonkarahisar Fevzi Çakmak Yetiştirme Yurdu’nda kalan M.A.A. (Mehmet Ali Akarsu-15), Sandıklı İlçesi Çakır Mahallesi’ndeki Müstecap Camii’nin içinde boğazından kesilerek öldürülmüş halde bulundu.

Birçok sabıkası bulunan M.A.A.’nın katil zanlısı da yine arkadaşı çıktı. Polis ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu, cinayetin ardından şüpheli olarak gözaltına alınan M.A.A.’nın arkadaşı Nuri Yurtsever (18) suçunu itiraf etti. Arkadaşını daha önceden aralarında bulunan husumetten dolayı boğazından bıçaklayarak öldürdüğünü anlatan Yurtsever, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"OLAYA ENTEGRE BAKILMASI LAZIM"

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Dündar, aile arasında yaşanan tartışmalardan çocukların etkilenmemesinin mümkün olmadığını belirterek, bu konuda özellikle sivil toplum örgütlerine büyük görevler düştüğüne dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2005 Perşembe 16:59:44
Güncelleme :3 Mart 2005 Perşembe 17:03:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?