1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Dişli Beldesi seçime gidiyor

DİŞLİ BELDESİ SEÇİME GİDİYOR

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesine bağlı Dişli Belde Belediye Başkanlığı ve meclis üyeliği için seçime gidileceği öğrenildi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesine bağlı Dişli Belde Belediye Başkanlığı ve meclisi seçimine ilişkin kararını Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Yayımlanan karara göre; seçim tarihi olarak 10 Ekim 2010 Pazar günü belirlendi. Seçime, bu tarihten en az 6 ay öncesi itibarıyla teşkilat kurmuş ve ilk büyük kongrelerini yapmış 22 siyasi parti katılacak.

Dişli beldesinde 2008 yılı kesin hesaplarının onaylanmaması nedeniyle Belediye Başkanlığı ve Meclisi 5393 Sayılı Kanunun 44. maddesinin (d) fıkrası uyarınca düşürülmesine ve aynı kanunun 30. maddesinin (a) fıkrası uyarınca Meclisin feshedilmesine karar verilmişti. Danıştay Sekizinci Dairesinin aldığı karar uygulamaya konularak, Bolvadin Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, beldede yeni bir seçim yapılıncaya kadar Belediye Başkanlığı görevini devralmıştı.

Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Karakoç, 2008 yılına ait kesin hesaplarında şaibe ve yolsuzluk gördüğü için belediyeye müfettiş çağırdığını söyledi. Müfettişlerin yaptıkları incelemeler neticesinde YSK'nin aldığı karar ile Başkanlık ve Meclis üyeliklerini düşürdüğünü anlatan Karakoç, yeniden aday olduğunu ifade etti. Karakoç, "Biz hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. Milletin iradesine inanıyoruz. Başkanlık görevim boyunca hiçbir yolsuzluk ve şaibe yapmadım. Tekrar aday olacağım. Vatandaşıma

güveniyorum ve doğru kararı vereceğine de eminim. 2008 yılı kesin hesapları ile benim alakam yok. Çünkü ben 29 Mart 2009 yılında göreve geldim. Alnım açık, harama el uzatmadım ve uzatmam. Danıştay'a gerekli itirazı yaptım ve doğru kararı bekliyorum. Hukukun üstünlüğüne inanıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2010 Cumartesi 14:57:01
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 09:57:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?