2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Diyaliz hastalarına organ nakli anlatıldı

Organ Nakli Koordinatörleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Levent Yücetin, Türkiye'de doku uyumuna bakılmaksızın organ nakli gerçekleştirilebildiğini söyledi.
Afyonkarahisar Diyaliz Hastaları Koruma Derneği (AFDİDER) tarafından "Diyaliz ve Organ Bağışı" konulu eğitim semineri düzenlendi. Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerde Medicalpark İç Hastalıkları Bölüm Başkanı Doç Dr. Murat Tuncer ile Organ Nakli Koordinatörleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Levent Yücetin konuşmacı olarak katıldı. Tuncer'in sunumuyla başlayan seminerde Dr. Levent Yücetin, ABD'de yıllar önce uygulanmaya başlayan organ bağışı uygulaması hakkında açıklamalarda bulundu.


Organ bağışında doku uyumunun sürekli olarak ön plana çıkarıldığına değinen Yücetin, "Örneğin anne oğluna organını vermek istiyor ancak yapılan tahlillerde doku uyumunun yüzde 50 olduğu tespit ediliyor. Bunun neticesinde de bağışı gerçekleştirmiyorlar. Biz ise 2000 yılından beri doku uyumuna bakmaksızın organ nakli gerçekleştiriyoruz. Büyük oranda da bir başarı yakaladık. ABD'de de bu sistem uygulanıyor çünkü insanlarının ölmesinin önüne geçiyorlar" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2008 Pazar 19:07:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?