4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Doğalgaza büyük ilgi

Doğal gazla buluşan illerde hava kirliliğinin azaldığına dikkat çeken Afyon Doğal gaz Dağıtım A.Ş. İşletme Müdürü Bekir Gül, temiz hava alanını Afyon'da genişletmek için kullanıyoruz.


Afyonkarahisar'da doğal gaz abone sayısının artmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Doğal gaz Dağıtım şirketi işletme müdürü Bekir Gül, İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, İzmit, Sivas, Kayseri, Malatya ve doğal gaz kullanan diğer şehirlerde hava kirliliğinin önüne geçildiğini kaydetti.
Özellikle kış mevsiminde kirli hava nedeni ile evlerin havalandırılmadığını söyleyen Gül, "Kirlilik demek daha fazla elektrik, su, deterjan ve ilaç tüketimi demektir. Bir yakıt seçimine karar verirken ucuzluğuna değil, çevre ve insan sağlığına olan olumsuz etkileri göz önüne alınarak karar verilmelidir. Afyonkarahisar'da doğal gaz abonesi olan 6642 kişiden 3265'nin aktif durumda 2007 yılının Kasım ayında ilk gaz arzını sağlamıştık. Afyonkarahisar da 9 mahalleye gaz verilmiştir."dedi.
Doğal gaza yapılan zamlar ve ekonomik kriz nedeniyle abone olma hızında düşüş sağlandığını söyleyen Gül, "Afyonkarahisar il merkezinin yanı sıra Dinar İlçesi'nde 1524 abone bulunmaktatır. Bu abonelerin 990'u ise doğal gazı tüketmektedir. Bir evde aylık ortalama gaz tüketimi binanın izolasyon durumuna bağlı olarak 80 ile 150 TL arasında değişmektedir. Bu miktara mutfak ve banyoda kullanılan tüp gaz giderleri de dahildir. Doğal gaz kullanılan evlerde kömür, odun, tüp ve kül atma ve taşıma derdi de olmaz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 21:11:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?