2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Döğer'in 92'lik delikanlısı

Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde ikamet eden 92 yaşında Hasan Uslu yaşama sevinçi ile çevresindeki gençlere taş çıkartıyor.

İhsaniye ilçesi Döğer beldesinde dünyaya gelen 92 yaşındaki Hasan Uslu, 22 çocuğu ve 30 torunu bulunuyor. 1957 yılında askerden döndüğünde eşini ve 8 çocuğunu bilinmeyen bir hastalıktan dolayı kaybettiğini ifade eden Hasan Uslu (92), 1958 yılında yeniden evlendiğini ve ikinci eşinden 14 çocuğunun olduğunu söyledi.

Döğer beldesinin 92'lik çınarı Hasan Uslu, hayat hikayesi ile ilgili şunları söyledi; "Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesi Döğer beldesinde 1916 yılında dünya geldim. Çocukluğum Döğer beldesinde geçti. O zamanlar Döğer belde değil bir köy idi. 1953 yılında askere gittim. Daha sonra 1957 yılında askerden döndüğümde 8 çocuğum ve ilk eşimi bilinmeyen bir hastalıktan kaybettim. Bunun üzerine 1958 yılının son aylarından ikinci eşim ile evlendim ve o eşimden 14 çocuğum 30 torun bulunmaktadır.

Ömrüm boyunca hiç doktora gitmedim. Sadece bir sefer gözümden ameliyat olmak için doktorun kapısını çaldım. 92 yıllık hayatım boyunca bol bol süt, yoğurt, tarlada yetiştirdiğimiz sebze, meyvelerden yiyerek büyüdüm. Benim babam Yemende 12 yıl savaştı. 6 ay önceye kadar günde 2 paket sigara içiyordum. Fakat şuan sigarayı içmiyorum. Hayatım boyunca da alkol almadım. Sigaraya da ilk eşim ve 8 çocuğum öldüğünde başlamıştım. Fakat ne kadar zararlı olduğu bildiğim halde içtim. Şuan 14 çocuğum ve 30 torunum var. Torunlarımın çoğunun ismini bile tam olarak hatırlamıyorum. Döğer beldemizde 10 yılda muhtarlık yaptım. 92 yaşında olmama rağmen kendimi sağlıklı ve zinde hissediyorum. Bu nedenle de gençlere bir tavsiyem olacak. Eğer uzun yıllar yaşamak istiyorlar ise alkolden, sigaradan uzak durmalılar" dedi.

Hasan dedenin beldelerinin neşe kaynağı olduğunu söyleyen Döğer halkı, 92 yıllık çınara iyi bakmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 14:58:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?