4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Doğumevi Afyon'a yetmiyor

Afyonkarahisar Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Bakımevi Başhekimi Opr.Dr. Mehmet Hasip Kebapçı, günde bine yakın hastaya baktıklarını söyledi.

Hastanelerinin personel ve tıbbı cihaz bakımından donanımlı ve 280 yataklı olduğunu dile getiren Başhekim Opr.Dr. Mehmet Hasip Kebapçı, hastanede hizmet veren Yeni Doğan Ünitesi’nde değişiklikler yaptıklarını ifade etti.

Bebek ölümlerine yönelik önlem aldıklarını belirten Dr. Kebapçı, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bebek ölümlerinin en önemli nedenlerinden birinin prematürite olup özellikle 1000 gramın altındaki bebeklerde sık görüldüğünü söyledi.

Kebapçı, "Ayrıca aldığımız kan kültürleri, aspirat kültürü, idrar kültürlerinde herhangi bir mikroorganizma üretilmemiştir. Yatan bebek sayımız çok fazla sayıda artmadığı sürece hastane olarak bebek ölümleri için endişe duymamaktayız" dedi.

Personel eksikliği ve tıbbı cihaz eksikliğinin bulunmadığını söyleyen Dr. Kebapçı, mekan darlığından yakındı. Dr. Kebapçı, sözlerini şöyle sürdürdü: "1000 gramın altında olan bu bebeklerin beslenmelerinin yetersiz olması nedeniyle vücut savunma mekanizmaları tam gelişmemiş olmaktadır. Ölümler enfeksiyonlara karşı çok hassas olmalarından kaynaklanmaktadır. Yeni doğan bakım ünitesi için tecrübeli yetişmiş doktor, hemşire ve personel sayımızda ve tıbbı cihazlarımız tam donanımlıdır. Bu da bebek ölüm riskini azaltmaktadır. Yeni doğum ünitesinde görev alan personelimizi hizmet içi eğitimi veriyoruz. Hastanemizde personel ve cihaz bakımından her hangi bir sorunumuz bulunmuyor. Tek sorunumuz mekan darlığıdır.”

YILDA 6 BİN 500 DOĞUM GERÇEKLEŞİYOR
Hastanede yılda ortalama 6 bin 500 doğum olduğunu anlatan Opr.Dr. Hasip Kebapçı, 10 Kadın Doğum Uzmanı, 9 Çocuk Sağlığı Uzmanı ve diğer birimlerde uzmanlarının bulunduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Kadın Doğum ve Çocuk Cerrahi ile ilgili her türlü açık ve kapalı operasyon yapılmaktadır. Yatak doluluk oranımız yüzde 80 ile yüzde 100 arasında değişmektedir. Hastane olarak bebek ölümlerini önlemek için tedbirler alıyoruz. Örneğin sağlık personelimizi eğitiyoruz, ağır ve riskli bebekler için yoğun bakım odası oluşturduk. Sertifikasız hemşire çalıştırmıyoruz. Sertifikası olan hemşirelere görev veriyoruz. Bebeklerimizin daha temiz ve rahat ortamlarda tedavisini sağlamaya çalışıyoruz. Hastanemizde bebek ölümleri yaşanmamasına özen gösteriyoruz. Hasta odalarımız koğuş tipinde ranzalar halindedir. Bizler bunu tek ve iki kişilik odalar haline çevirmeye çalışıyoruz. Fakat alan darlığından dolayı bunu bir türlü yapamıyoruz. Hastanemizde mekan darlığından başka bir sorunumuz yoktur. Halkımıza en iyi şekilde hizmet etmeye devam ediyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 16:46:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?