4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Dolandırıcıların kurbanı oldu

Afyonkarahisar'da internette adına iki ayrı otomobil sitesinde hasarlı oto ilanı verilen öğretmen, dolandırıcıların kurbanı oldu.

Afyonkarahisar Kocatepe Anadolu Lisesi rehberlik öğretmenlerinden Şükrü Türkoğlu'nun (31) adını kullanan dolandırıcılariki ayrı internet sitesinde düşük fiyattan satmak istedikleri az hasarlı iki ayrı marka oto ilanı yayınladı. Adres olarak Anafartalar ve Kocatepe Anadolu Lisesi'ni gösteren dolandırıcılar düşük fiyatlı ve az hasarlı olan otomobillere ilgi gösteren vatandaşlardan kaparo almaya başladı. Şükrü Türkoğlu'nun adını kullanarak telefon havalesiyle paraları bankadan çeken dolandırıcıların bu yöntemle kaç kişiyi tuzaklarına düşürdükleri ise tam olarak bilinmiyor.

Dolandırıcılara 200 TL kaparo gönderen ancak daha sonra ulaşamayan Aydın'ın Nazilli ilçesinden İsmail Öztaş 29 Haziran'da Öğretmen Şükrü Türkoğlu'nun evine gelerek 'ya arabayı ya da parayı' vermesini istedi. Ne olduğunu anlayamayan Türkoğlu kendisinin böyle bir ilan vermediğini söyledi. Bunun üzerine İsmail Öztaş'la Cumhuriyet Savcılığı'na giden Şükrü Türkoğlu adının kullanılarak dolandırıcılık yapıldığını belirterek suç duyurusunda bulundu. Bu olaydan bir gün sonra ise Trabzon'dan adının Selim olduğunu öğrendiği bir kişinin Kocatepe Anadolu Lisesi'ne gelerek yatırdığı 800 lira kaparoyu istediğini söyleyen öğretmen Türkoğlu adres olarak Anafartalar Anadolu Lisesi verilen ilan üzerinden dolandırılanların da okula gelip gitmeye başladığını öğrendiğini dile getirdi.

Dolandırıcıların internet sitelerine verdiği ilanda kendi cep numaralarını kullandıklarını söyleyen Şükrü Türkoğlu, verilen numaralara ulaşamadığını ve sorgulama yapıldığında numaralarının başkalarının üstüne kayıtlı olduğunun tespit ettiğini belirtti.

Yapılan dolandırıcılıklardan kimlik bilgilerinin dolandırıcıların elinde olduğunun anlatan Öğretmen Şükrü Türkoğlu yetkililerden yardım istediğini ve bu olayın kısa sürede açığa kavuşturulmasını beklediğini dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 12:40:59
Güncelleme :6 Temmuz 2009 Pazartesi 13:08:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?