4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Domuz gribi daha da yayılacak!

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN SAĞLIK PERSONELİNE DOMUZ GRİBİ (H1N1) VİRÜSÜ ANLATILDI

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde sağlık çalışanlarına H1N1 virüsü anlatıldı.

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Başhekimlere ve yardımcılarına, doktorlara, özel hastane yöneticilerine, hastane çalışanlarına Afyonkarahisar Devlet Hastanesi toplantı salonunda domuz gribi (H1N1) virüsü anlatıldı.

 İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici'nin de katıldığı bilgilendirme toplantısında Halk Sağlığı Uzman Dr. Kadriye Avcı, H1N1 virüsü anlatıldı. Sağlık Bakanlığının sık sık Domuz gribi virüsü ile ilgili genelgeler geldiğini aktaran Sağlık Müdürü Yemenici, genelgeler doğrultusunda stratejilerini belirlediklerini söyledi. Yemenici, "Bu günkü toplantımızda Bakanlığımız tarafından gelen genelgeleri hastanelerde çalışan doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza Dr. Kadriye Avcı anlatacak. Genelgeler doğrultusunda çalışmalarımızı ve toplantılarımızı yürüteceğiz. Şuanda bildiğiniz gibi Pandemi virüsü otoriterlerin dediğine göre Aralık ayı sonunda, hava ısısının 10 derecenin altına düştüğünde H1N1 virüsü daha çok yayılacağı söyleniyor. Ocak ayında en yüksek seviyesine çıkacak ve daha sonra yavaş yavaş terk edileceği belirtiliyor" dedi.

Müdür Yemenici'nin konuşmasının ardından Hak Sağlığı Uzmanı Dr. Kadriye Avcı, H1N1 virüsünü katılımcılara slayt eşliğinde anlattı.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN SAĞLIK PERSONELİNE DOMUZ GRİBİ (H1N1) VİRÜSÜ ANLATILDI
İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN SAĞLIK PERSONELİNE DOMUZ GRİBİ (H1N1) VİRÜSÜ ANLATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 16:39:03
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 09:21:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?