3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Domuz gribinden 3. ölüm

AFYONKARAHİSAR'DA DOMUZ GRİBİNDEN ÖLENLERİN SAYISI 3'E YÜKSELDİ

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, kimliğini ve yaşını açıklamadığı bir kadının domuz gribinden öldüğünü söyledi. Yemenici, şehirde domuz gribi nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 3'e yükseldiğini açıkladı.

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, H1N1 virüsü salgınının dünya genelinde devam ettiğini ve Türkiye'yi de etkilediğini söyledi. Ölüm olaylarının bütün illerde görüldüğünü anlatan Yemenici, Afyonkarahisar'da bir kadının H1N1 virüsü nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini belirtti. Yemenici, ölen kişinin kimliğini ve yaşını açıklamadı. Kentte domuz gribinden ölenlerin sayısının 3'e yükseldiğini anlatan Yemenici, aşının önemini anlattı. Sağlık ekiplerinin aşılama çalışmalarına

devam ettiğini belirten Yemenici, 2 Kasım'dan bu yana 8 bin üzerinde kişiyi aşıladıklarını söyledi. Aşı işleminin 2010 Nisan ayına kadar devam edeceğini ifade eden Dr. Yemenici, Afyonkarahisar'da 33 hastanın gribal enfeksiyondan dolayı hastanelerde tedavi gördüğünü ve bu hastaların tedavilerinin ardından taburcu edildiğini sözlerine ekledi.

AFYONKARAHİSAR'DA DOMUZ GRİBİNDEN ÖLENLERİN SAYISI 3'E YÜKSELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 16:48:05
Güncelleme :16 Aralık 2009 Çarşamba 00:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?