4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

DP'de istifa şoku

Demokrat Parti (DP) Afyonkarahisar İl Başkanı Besim Telek ve il yönetim kurulu üyeleri görevinden istifa etti.

Hüsamettin Cindoruk'un Demokrat Parti Genel Başkanlığı'na seçilmesinin ardından istifa eden il başkanları rüzgarına Afyonkarahisar da katıldı. Cindoruk'la çalışamayacağını öne süren DP Afyonkarahisar İl Başkanı Besim Telek ve il yönetim kurulu üyeleri, görevlerinden istifa ettiklerini açıkladılar.

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen DP İl Başkanı Telek, kendisiyle birlikte il yönetiminde bulunan 25 üye ile birlikte İl Kadın Kolları Başkanı Gül Tolay'ın da görevinden istifa ettiğini söyledi. Besim Telek, Hüsamettin Cindoruk'un DP Genel Başkanı seçilmesinin ardından yeni seçilen genel başkana ve yeni oluşan genel merkeze daha rahat çalışabilme imkanı vermek ve önlerini açmak için istifa ettiklerini anlattı.

Cindoruk'un yeni bir il başkanı ve yeni bir yönetim ile çalışmak isteyebileceğini düşündüklerini söyleyen Telek, il başkanlığı için tekrar aday olmayacağının altını çizdi. Kongrede Süleyman Soylu'ya destek verdiğini ve Soylu'ya destek verirken, Hüsamettin Cindoruk ile yola devam etmesinin yakışık almayacağını aktaran Telek, "Ben 1993 yılından beri DYP ve DP'de bana düşen görev ne ise yaptım. Şimdi de il başkanlığı görevimden gururla ve onurla istifa ettim. Görevim süresinde bana her türlü desteği veren partililer ve Afyonkarahisarlılara teşekkür ediyorum. Her zaman olduğu gibi delegelerin tercihine büyük bir saygı duyuyorum. Yeni genel başkan Hüsamettin Cindoruk'a görevinin hayırlı olması ve görevinde başarılar diliyorum" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 22:42:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?