4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Dumlupınar Afyon'a bağlanıyor

Afyonkarahisar'ın son dönemde gündeminde Kütahya iline bağlı Dumlupınar ilçesi yer alıyor.

Dumlupınar ilçesinin Afyonkarahisar'a bağlanması konusu 30 Ağustos kutlamalarında hız kazandı. Dumlupınar Belediye Başkanı Derviş Kavak'ın Afyonkarahisar'da yerel bir gazeteye "Afyonkarahisar'a bağlanmak istiyoruz" şeklinde açıklamaları dikkat çekti. Dumlupınar'ın tarihi, coğrafi, kültürel, ekonomik ve sosyolojik olarak Afyonkarahisar'a daha yakın olduğunu belirten Dumlupınar Belediye Başkanı Kabak, sadece protokol olarak Kütahya'ya bağlandıklarını, Kütahya'ya ilçelerini bağlayan başka hiçbir neden olmadığını ifade etti.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise bugün yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada, Dumlupınar'ın "maddi olarak değil ama manevi olarak büyük önemi" olduğunu söyledi. Açıklamasında Dumlupınar'ın Afyonkarahisar'a bağlanmasını faydalı gördüğünü de dile getiren Çoban, Dumlupınar'ın Afyonkarahisar'a bağlanmasının Zafer coğrafyasının aynı sınırlar içerisinde olmasının önemli faydaları olacağına da dikkat çekti.

Dumlupınar'ın Afyonkarahisar'a bağlanması konusuna, Afyonkarahisarlıların olumlu baktığı görülüyor. Dumlupınar ile Afyonkarahisar'ın ayrı bir bağının olduğunu düşünen Afyonkarahisarlılar, Dumlupınar sınırlarının Afyonkarahisar'a bağlanmasının fayda sağlayacağına inanıyor.

Dumlupınar ilçesinin Afyonkarahisar'a bağlanması halinde Afyonkarahisar'ın ilçe sayısı 17'den 18'e çıkıyor.

iha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 13:18:15
Güncelleme :2 Eylül 2009 Çarşamba 13:41:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?