3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Eber Gölü kuruldu

Eber Gölü, küresel ısınma nedeniyle kurudu. 4 metrelik su yüksekliği bir metreye kadar düşen gölde, balık ölümleri yaşanıyor.

Afyonkarahisar'da 20 kilometre uzunluğu, 17 kilometre genişliği ve kıyılarında 17 yerleşim birimini barındıran Eber Gölü, küresel ısınma ve kuraklığın tehdidi altına girdi. Bir zamanlar çevre kirliliği ve çevresindeki fabrikaların atıkları nedeniyle tehlike sinyalleri veren göl, şimdi de kurumaya başladı. 4 metre olan su yüksekliği bir metreye kadar inen gölde, ciddi biçimde balık ölümleri yaşanıyor. Gölden kamış toplayarak geçimini sağlayan bölge halkı, bir an önce inceleme yapılmasını talep ediyor. Su yüzeyinde bulunan birçok kayığın ise kuruyan göl sularının çamuruna saplandığı gözleniyor.

Yakasenek Belediye Başkanı Necati Korkman, tüm dünya ve Türkiye'yi tehdit eden küresel ısınma ve kuraklığın Eber Gölü'ne de büyük zarar verdiğini söyledi. Gölde balık ölümleri yaşandığına dikkat çeken Başkan Korkman, "Kuruyan gölün şimdiki sahibi yılanlar ve kurbağalar. Gölde su olmayınca kamış da üremiyor. Bölge halkının çoğu, gölden kestikleri kamışlarla geçimini sağlıyor. Vatandaşın eve ekmek götürecek parası kalmadı. Yetkililerin göle çare bulmasını istiyoruz. Göl, önceden Eber'di, şimdi geberdi" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2007 Çarşamba 11:03:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ramazan DURĞUT IP: 88.236.60.xxx Tarih : 17.08.2007 20:28:11
BAŞKANIM YETKİLİLERDEN NE BEKLİYON KİMSENİN KİMSEYE YARDIMI YOK ARTIK KENDİ BAŞIN CARESİNE BAK ALLAHA YALVARALIM DUA EDELİM BAŞKANIM SANA MİNNETTARIZ SAYGILAR