4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Eğitime çoşkulu ara!

2008-2009 eğitim öğretim yılı kapanış töreni Afyonkarahisar'da gerçekleşti.


Ekrem Yavuz İlköğretim Okulu'nda yapılan eğitim ve öğretim kapanış törenine Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Albay Ünal Ödemiş, İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören öncesi öğrenciler protokol üyelerine ve katılımcılara karanfil dağıttı. Ekrem Yavuz İlköğretim Okulunda tören halk oyunları gösterileri ile başladı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım da bir konuşma yaptı. 8 Eylül 2008 tarihinde başlayan 2008/2009 öğretim yılının sonuna gelindiğini hatırlatan Milli Eğitim Müdürü Yıldırım, yaklaşık 10 bin personel ve 132 bin 629 öğrenciyle gelecek yıllarda da azim ve şevkle çalışacaklarını söyledi. Öğrencileri tebrik eden Yıldırım, şöyle konuştu: "Sınıflarınızı geçtiniz. Hepinizi tebrik ediyorum. Unutmayınız ki yoğun bir şekilde yaygınlaştırılmaya çalıştığımız okul öncesi ortaöğretimin son sınıfına kadar olan sürede bu öğretim yılı koşunun sadece bir etabı idi. Diğer etapları da yorulmadan koşabilmeniz için bu gün ayrılacağınız yaz tatiline ihtiyacınız var. Bu tatili ailelerinizle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir şekilde değerlendirmenizi, ama mutlaka bol bol kitap okumanızı istiyorum."


KİTAP OKUYUN, SPOR YAPIN
Vali Haluk İmga ise konuşmasında, yorucu bir eğitim ve öğretim yılını atlatan öğrencilerimizin dinlenmeye ihtiyaçları olduğunu söyledi.
Çocukların tatili hakkettiğini belirten Vali İmga, öğrencilerden tatili doğal bir biçimde ve doya doya yaşamalarını tavsiye etti. Öğrencilerden tatilde çok kitap okumalarını, spor yapmalarını ve oynamalarını öneren Vali İmga, şunları söyledi: "Her karne döneminde olduğu gibi bazen başarısızlıklar olumsuz değerlendirilebiliyor. Değerli velilerimizin bu konuda öğrencilere gereken anlayışı göstereceğine inanıyorum. Eğer çocuk başarısızsa sonuç ne olursa olsun sevginin vurgulanması gerekir. Öğretmen arkadaşlarımızda çocuklarımıza devamlı sevgi ve şefkat göstersin."


ÖĞRENCİLERE KARNELERİ DAĞITILDI
Vali İmga'nın konuşmasının ardından okul birincisi 8. sınıf öğrencisi Kübra Çetinbaş ve diğer başarılı öğrencilere Vali İmga ile Belediye Başkanı Burhanettin Çoban karneleri ile hediyelerini takdim etti. Ödül töreninin ardından Ekrem Yavuz ilköğretim okulu müzik öğretmeni Ali Kıran'ın öğrencilerle hazırladığı türkü şöleni beğenildi.


Afyonkarahisar'a has türkülerin seslendirildiği türkü şöleninde saz çalan öğrencilerin becerisi dikkat çekti. Kapanış töreninde aynı zamanda okulun yapılmasında emeği geçen ve 12 derslik ayrıca okul binası yapan iş adamı Orhan Yavuz adına Murat Çelikten'e plaketini Vali İmga verdi. Plaket ve ödül töreninin ardından Vali İmga ve beraberindeki protokol 12 derslikli okul binasının açılışını gerçekleştirdi, öğrencilerin hazırladıkları resim sergisini gezdi. Sergiyi gezen protokol üyeleri resimleri yapan
öğrencileri tebrik ettiler.

İha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 17:04:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?