2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Eğitime gönülden destek

Eğitim alanında Türkiye'nin en yaygın sivil toplum kuruluşlarından birisi olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın Afyonkarahisar'daki eğitim parkı, ilköğretim çağı çocuklarına, eğitimli gönüllü ordusuyla ücretsiz ve çok yönlü eğitim desteği veriyor.


Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, eğitim alanında Türkiye'nin en yaygın sivil toplum kuruluşlarının başında geliyor. Vakıf, Türkiye'nin 33 ilinde toplam 11 eğitim parkı, 58 öğrenim birimi ve 18 Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi'yle okul içi ve okul dışı zamanlarda, devletin verdiği temel eğitime katkı amaçlı özel etkinlik programı uyguluyor. Çocukların dil, iletişim becerileri, bilim-teknik, güzel sanatlar alanlarında yaşam becerilerinin artmasına yönelik programlar, eğitim departmanı ve konusunda uzman akademisyenler tarafından hazırlanıyor.


Haftanın 7 günü açık olan Afyonkarahisar Eğitim Parkı'ndan ise 4 bin çocuk yararlanıyor. Vakfa gelen öğrenciler "İngilizce", "Bilgisayar", "Nokia ile Düşler Atölyesi", "Yapı Kredi ile Okuyorum Oynuyorum", "Genç Mucitler", meslek ve okul seçiminde yol gösterici "Kariyer Yolculuğuna Başlıyorum", "Kendime Yolculuk", "Birikim", "İnsanım Bireyim Yurttaşım" gibi üst başlıklar taşıyan etkinliklerin yanısıra, basketbol, müzik, modern dans, tiyatro, halk oyunları, model uçak, satranç gibi bir çok hobiyi de yaşayabiliyorlar.

EN BÜYÜK DESTEK VALİ İMGA'DAN
Afyonkarahisar Eğitim Parkı Yöneticisi Filiz Burhan Bayındır, özellikle yerel desteklerin kentteki varlıklarını sürdürmek açısından çok büyük önem taşıdığını belirtti. Başta Vali Haluk İmga olmak üzere yerel yöneticilerden büyük destek gördüklerini belirten Bayındır, "2007-2008 4. etkinlik döneminde aktif çocuk sayımız 4 bin 359 ve 235'i aktif olmak üzere 393 gönüllümüz bulunuyor. Gönüllülere de aktif sorumlu yurttaş olma noktasında katkı sağlayan vakıf, yılda yaklaşık 10 bin gönüllünün desteğiyle çocuklara ulaşıyor. Başta Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga olmak üzere, belediye, üniversite, Milli Eğitim Müdürlüğü, gönüllüler ve bağışçıların desteğiyle Afyonkarahisarlı çocuklara verilen çok yönlü desteğinin sürekliliği ve kalitesi sağlanıyor. Eğitim Parkı'nın temizlik, yakıt, güvenlik giderlerini karşılayan Afyonkarahisar Belediyesi, haftanın 5 günü ulaşım desteği vererek çocukların etkinliklerden yararlanmasına katkıda bulunuyor. Parka gelen çocukların belediyeden isteği bu desteğin yaz etkinliklerinde de sürmesidir. Çünkü 30 bin metrekare alana kurulu her türlü teknik donanıma sahip Eğitim Parkı'nın en büyük sorunu konumundan dolayı ulaşımın zorluğu ve yanından geçen demiryoludur. Gönüllülerle ilgili çalışmalarda ulaşım, organizasyon gibi konularda tam destek veren Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş, aynı zamanda öğrencisi olan 250 gönüllüye kendi imzasıyla teşekkür sertifikası vererek, bizimle birlikteliğinin derinliğini gösterdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü protokol kapsamındaki etkinliklere izin ve katkı sağlayarak eğitim kalitesini artırmaya yönelik bu çalışmaya tüm kapılarını açtı. Ayrıca, Avrupa Birliği Projeleri'nde TEGV Afyonkarahisar Eğitim Parkı paydaş olarak işbirliği yapıyor. Bu kapsamda Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber AB'den gelen heyetlere de gönüllü çalışmaları hakkında bilgi veriliyor” dedi.

ÇOCUKLAR YAZIN TADINI ÇIKARACAK
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Afyonkarahisar Eğitim Parkı'nın her yaz çocuklar için düzenlediği yaz etkinlikleri'nin dolu dolu geçen birinci dönemi sona erdi. 14 Temmuz pazartesi günü başlayacak olan 2. dönemde çocuklar, haftanın dört günü "Düşler Atölyesi", "Kariyer Yolculuğuma Başlıyorum", "Düşünebilen Çocuklar", "Eğlence Treni", "İngilizce", "Bilgisayar", "Ritim Atölyesi", "Uçurtma Yapımı" etkinliklerine katılacak ve her cuma topluca eğitim gönüllüsü abi ve ablalarıyla pikniğe, geziye ya da sinemaya giderek haftayı neşeli bir aktiviteyle bitirecek. Etkinlik dönemi 3 hafta sürecek. Yaz etkinlikleri, çocukların tatilde de eğitimlerine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Geniş bir alana kurulu olan Eğitim Parkı, teknolojik altyapı, sanatsal faaliyetler için uygun atölyeleri ve etkinlik odaları, çok amaçlı salonuyla tam donanımlı bir eğitim desteği sunuyor. Bu arada, yaz etkinliklerinin ikinci dönem kayıtları başladı. Oyun, sanat aktiviteleri, gezi ve müzikle yazı eğlenerek ve öğrenerek geçirmek isteyen çocuklar, Afyonkarahisar Eğitim Parkı'na gelerek kayıt yaptırabiliyor. Daha önce kaydı olanların ise isimlerini yazdırmaları yeterli olacak.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 16:28:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?