2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Eksi 10 derecede termal keyfi

Afyonkarahisar'ın şifalı sularıyla ünlü termal tesisleri, soğuk kış günlerinde akıl almaz görüntülere sahne oluyor. Türkiye'nin birçok yerinde kar çilesi yaşanırken, Afyonkarahisar'da sıfırın altında 10 derecede şort ve mayolarıyla kartopu oynayan tatilciler kendilerini sıcak termal havuzlara bırakarak karın keyfini çıkarıyor. 

Afyonkarahisar'da, çocuğu, genci, yaşlısı birçok tatilci önce otellerin dış kısmında bulunan sıcak termal havuza giriyor ardından da havuz kenarında bulunan karlara hücum ediyor. Şort ve mayolarıyla kartopu oynayan tatilciler, dondurucu soğuğa adeta meydan okuyor. Mayolu olarak karda fazla kalamayan tatilciler, ısınmak için tekrar sıcak termal havuzlara dalıyor. Yaz aylarında güney sahillerinde tatil yapan vatandaşlar, kışın ise Afyonkarahisar'da hem kar hem de şifalı kaplıca sularının nimetlerinden faydalanıyor.
 
Karlı ve soğuk havada sıcak termal havuza girmenin ve kartopu oynamanın çok değişik birşey olduğunu belirten tatilcilerden biri, "Hem yazı hem de kışı aynı anda yaşıyoruz. Termal su sağlığımıza ve ruhumuza iyi geliyor. Dışarıda kar yağıyor ve insanlar paltolarla geziyor. Biz ise mayolarımızla burada yüzüyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 14:18:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?