2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Elvan hakem küfüre geçit vermiyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Beden Eğitim Yüksek Okulu dördüncü sınıf öğrencisi Elvan Bakırcı, annesinin sayesinde sevdiği futbolda, şimdi Afyon’da tek bayan olarak hakemlik yapıyor.

Afyon Amatör Lig futbol müsabakalarında 3 yıldır görev yapan Afyon’daki tek bayan hakem Elvan Bakırcı’nın görev aldığı karşılaşmalarda taraftarlar küfür etmekten çekiniyor.

Annesinin futbola olan sevgisi karşısında kendisinin de futbola hayranlık duygusunun başladığını ifade eden Bakırcı, "Annem çok sever futbolu. Kardeşimle sürekli futbol oynardık. 2001 yılında üniversiteyi kazandım. Futbol hakemliği kurslarına katıldım. İlk maçım Valilik Kupası’ydı. Çok heyecanlanmıştım. 3 yıldır hakemlik yapıyorum. İlk olarak bu işe sadece hobi olarak bakıyordum. Ancak ciddiyetini anladım. Klasman hakemliğe yükselmek istiyorum. Amacım FIFA’ya kadar yükselebilmek. Afyon adına da bir şeyler yapmak istiyorum" dedi.
Futbolu olumlu yönde etkilediğime inandığını belirten Bakırcı, "Küfür ben olduğum zaman azalıyor. Futbolcular bir pozisyona düdük çaldığım zaman sinirli sinirli geliyor yanıma. Ancak sakin olmaya çalışarak, bana derdini anlatıyor. Bana küfür ettikleri zaman veya bağırdıkları zaman kendimi kontrol ediyorum ve o an için susuyorum. Fazla konuşmuyorum. Verdiğiniz bir karardan da geri dönülmüyor. Eğer çok kararsız kalırsam yardımcı hakemlerden yardım istiyorum" diye konuştu.

Yeşil sahalarda bayan hakemlerin sayısının artması küfür ve şiddeti ortadan kaldıracağını kaydeden Bakırcı, çoğunluğun erkek olduğu futbol dalında bayan olarak başarılı olmanın kendisi için gurur verici olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2005 Pazartesi 14:42:21
Güncelleme :10 Ocak 2005 Pazartesi 14:44:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?