1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Emirdağlılar gecesine büyük katılım

EMİRDAĞ'LILAR GECİSİNE BÜYÜK KATILIM

Emirdağ Belediyesi ile Emirdağ Kaymakamlığı'nın Afyonkarahisar'da düzenlediği Emirdağlılar Gecesi'ne yurt dışı ve yurt içinden yaklaşık 680 Emirdağlı katıldı.

Afyonkarahisar İkbal Termal Otel'de düzenlenen gecede Muazzez Ersoy ve Bedirhan Gökçe de sahne aldı. Sanatçılar söyledikleri türkü ve şarkılar ile konuklara güzel bir gece yaşattı. Geceye, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Milletvekilleri Sait Açba, Halil Aydoğan, Ahmet Koca, Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı

Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Mehmet Mühsürler, Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği (AFSİAD) Başkanı Şükrü Demirayak ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek konuk olarak katıldı. Gecede bir konuşma yapan Vali Haluk İmga, geceyi yurt dışında da çok sayıda Emirdağlıların onurlandırdığını dile getirdi. Bundan dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını anlatan Vali İmga, Emirdağ'ın bu toplum bilinci ile çok daha ileriye gideceğine inandığını söyledi. Bunda pek çok insanın ve aydının katkısı olduğunu belirten Vali İmga, bunların başında da değerli öğretmen Huriye Saraç'ın geldiğini ifade etti.

 BELÇİKA'DA YAŞAYAN TÜRKLER ARASINDA YAŞAYAN EMİRDAĞLI SAYISI OLUKÇA FAZLA

Belçika Brüksel Bölge Hükümeti Devlet Bakanı Emir Kır da Belçika'da yaşayan Türklerin arasında Emirdağlıların sayısının oldukça fazla olduğunu belirtti. Bugüne kadar Emirdağ ile Afyonkarahisar'ın bir araya gelemediğinin altını çizen Bakan Emir Kır, "Ben özellikle son aylarda Emirdağ ile Afyonkarahisar'ı birleştiren bütün idarecileri kutlamak istiyorum. Emirdağ'ın kalkınması için akıl birliğine ihtiyaç var. Bakıyorum da dünyada daha fazla nüfus olması için belki de Emirdağlıların katkısına ihtiyaç var.

Çünkü onlar Avrupa'da önemli yerlere gelmişlerdir. Son aylarda özellikle çok ciddi çalışmalar yapıldı. Bunların öncülüğünü Belediye Başkanı Burhananettin Çoban, Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala ve değerli dostumuz Vali Haluk İmga yaptı. Kendileri, bizi ziyaret ettiler çok çeşitli temaslar yapıldı. Bu ziyaretin ticari, kültürel ve sosyal boyutu oldu" diye konuştu.

 BELÇİKA'DAN HEYET HAZİRAN'DA AFYONKARAHİSAR'DA

3 Haziran'da 4 günlüğüne da Belçika'dan çok büyük bir delegasyon geleceği müjdesini veren Bakan Kır, bunun İstanbul, Afyonkarahisar ve Emirdağ olmak üzere 3 ayaktan oluşacağını dile getirdi. Bakan Kır, "Amaç bu söylediğim sektörlerde mesafe almamız. Şu vurguya da yapmak istiyorum. Emirdağlılar ne kadar önemli mevkilere gelmiş. Ama maalesef Emirdağ kan kaybetmeye devam ediyor. Aralıksız bir göç var. Emirdağ'da yetişen çocuklarımızın kafalarında tek bir düşünce var. 'Acaba ne yapabilirim, Belçika'ya gitmek

için veya Avrupa'nın başka bir ülkesine gitmek için?' Biz bundan dolayı şu kanaate vardık. Mutlaka Emirdağ'ın eğitim alanında hesaplanılması lazım. Daha iyi gençlik yetişmesi gerekiyor. Sosyalleşmesi lazım ki, o ilçedeki insanlar orada kalmayı tercih etsinler. Bu bizim için belki de ticaretin, ekonominin içinde en önemli boyutu. Emirdağ insanının Emirdağ'ın kalkınması destek vermesi gerekiyor. Ama bunun bence öncelikli şartı ise eğitim" dedi.

 EMİRDAĞLI BÜROKRATLAR GECEYE İLGİ GÖSTERDİ

Geceye Emirdağlı olan Belçika Brüksel Bölge Hükümeti Devlet Bakanı Emir Kır'ın yanı sıra Emirdağ Kaymakamı Zekeriya Güney, Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala, işadamı Kadir Taşkın, TBMM Başkanlığı Müsteşar yardımcısı Cengiz Sağlam, İstanbul İl Emniyet Müdür yardımcısı Mustafa Köse, Eskişehir Emniyet Müdür yardımcısı Kadir Kutlu, Finansbank Bölge Müdürü Mustafa Keskiner, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Sağlam, Beykent

Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Sarı ve çok sayıda seçkin konuk katıldı. Gecede Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, eğitimci Huriye Saraç'a plaket verdi. Ayrıca geceye katılan onur konuklarına da protokol heyeti tarafından plaket takdim edildi.

EMİRDAĞ'LILAR GECİSİNE BÜYÜK KATILIM
EMİRDAĞ'LILAR GECİSİNE BÜYÜK KATILIM
EMİRDAĞ'LILAR GECİSİNE BÜYÜK KATILIM
EMİRDAĞ'LILAR GECİSİNE BÜYÜK KATILIM
EMİRDAĞ'LILAR GECİSİNE BÜYÜK KATILIM
İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2010 Pazar 11:37:00
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 01:36:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?