3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Emniyet Müdürü'nün evdeki müdürü kim ?

A.Karahisar İl Emniyet Müdürü Natık Canca, evcimen bir insan olduğunu belirterek, "Benim için hayatımın en mutlu yeri evimdir. Ancak evde müdür her zaman hanımdır" dedi.

Yaklaşık 3 yıldır Afyonkarahisar’da görev yapan İl Emniyet Müdürü Natık Canca, Polisevi yanında bulunan mütevazı evinin kapılarını ilk kez İhlas Haber Ajansı’na (İHA) açtı.

Özel hayatının bilinmeyen yönlerini İHA’ya anlatan Canca’nın eşi, kayınpederi ve kayınvalidesi de kendisi gibi emniyet müdürü. Şu anda APK uzmanı olan eşi Nurdan Canca’dan rütbe olarak daha üstün olduğunu söyleyen Natık Canca, "Kayınvalidem 1945 yılında Mülkiye’den mezun olan ilk bayan. Kayınpederim de Galatasaray Lisesi mezunu. Sonra Polis Akademisi’nden mezun oldu. Kayınvalidem kayınpederimden daha rütbeliydi. Ama ben bunu yaşamadım. Çünkü ben hanımdan rütbe olarak önde gidiyorum. Babam Atatürk’ün koruma polisiydi. Sonra İsmet İnönü ve Celal Bayar’ın korumalığını yaptı. 1969 yılında komiser yardımcısı olarak Polis Akademisi’nden mezun olduğum dönemde kayınpederim rahmetli Adnan Sanerk o zaman Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yapıyordu. Kayınvalidem de Teftiş Kurulu Başkanı’ydı. Siz mesleğin en cücüğüsünüz onlar da en üstünde. Onların kızıyla evleneceksiniz. İş ciddiyete binmiş, kayınpederim ’Gelsin bir göreyim’ demiş. Bacağım titreyerek kayınpederimin yanına girdim. Kayınpederim de bıyıklı, boylu poslu ’Hulusi Kentmen’ gibi bir adam. Kayınpederimin bana sorduğu ilk soru ’Natık sen hangi takımı tutuyorsun’ oldu. Uzun süre düşündüm ve ’Ben iyi bir Galatasaraylıyım efendim’ dedim. Oturduğu masadan kalktı ve yanıma doğru geldi. Bende ise korku var. Hiç beklemediğim bir şey oldu ve kayınpederim bana sarılarak, ’Allah’ım şükürler olsun, sen bana Galatasaraylı bir damat verdin’ dedi. Çünkü kayınvalidem ve iki kardeş Fenerbahçeli. Kayınpederin iki kızı var. Küçük kızıyla da benim küçük kardeşim evlendi. Kayınpederimin iki Galatasaraylı damadı oldu. Kayınvalide ve iki kızı Fenerbahçeli, kayınpeder ve iki damat da Galatasaraylı oldu. Böylece ailede takım dengesini sağladık" dedi.

"EN MUTLU YER EVİMDİR"

Bu sayede Galatasaray Kulübü’ne de üye olduğunu kaydeden Canca, "Bu takıma kongre üyesi olmak çok zordur. 12 yıldır kongre üyesiyim. Fanatik kelimesinden de hoşlanmıyorum. Fanatizm iyi bir şey değil. Galatasaray maçlarını kaçırmam. Maç seyrederken de yalnız seyrederim. Stadyumda seyrettiğim zaman ızdırap çekiyorum. Çünkü hareketsiz olmak ve kendimi tutmak zorunda kalıyorum. Seyrettiğim maçlarda da karşı takımın oyuncularına değil, kendi takımımın oyuncularına kızarım. Herkes spor yapmalı ve kulüp tutmalı. Ama bu teşvik amacıyla olmalı. Karşı takımın oyuncularına kötü tezahüratta bulunulmasını bir polis müdürü ve spor adamı olarak hoş karşılamıyorum" diye konuştu.

Kendisini en mutlu hissettiği yerin ev olduğunu vurgulayan Natık Canca, "Ben evcimen bir insanım. Benim için hayatımın en mutlu yeri evimdir. Çünkü evime geldiğim zaman bütün şeylerden arınıyorum. Huzur içinde oturuyorum. Ben evimi çok seviyorum. İyi bir baba olduğumu da tahmin ediyorum. İki kızım ve 34 yıllık evliliğim var. Kızlarımı iyi yetiştirdiğime inanıyorum. Evde de müdür her zaman hanımdır. 41 yaşıma kadar ağzıma sigara koymadım. İyi bir sigara muhalifiydim. O dönemde Terörle Mücadele ve Özel Harekat Daire Başkanlığı yapıyordum. İçinde bulunduğum stres nedeniyle iyi bir sigara savunucusu oldum. 3 yıl öncesine kadar da sigara içiyordum. Bir geçiş dönemi yapmaya karar verdim ve puroya başladım. Çünkü sigarayı her istediğiniz yerde yakabiliyorsunuz. Ama puroyu yakamıyorsunuz. Sigara ve puroyu içime çekmiyorum. İyi bir dudak tiryakisiyim" şeklinde konuştu.

"KUMRU TİPİ YÖNETİCİYİM"

İki kızının da sanatçı olduğunu belirten Canca, şöyle devam etti:
"Büyük kızım ilkokulu bitirdikten sonra müzisyen olmak istedi. Hacettepe Devlet Konservatuarı sınavlarına girdi ve kazandı. Şu anda da Antalya Devlet Opera ve Balesi’nde klarnet sanatçısı. Küçük kızım ise sinema sanatıyla uğraşmak istedi. Bizim desteğimizle İngiltere’ye gitti ve orada okudu. 9 yıldır da Londra’da film ve belgesel çekiyor. Ailenin bir tarafı sanatçı, diğer tarafı da emniyet mensubu oldu. Ben de sanatçı olmasam da sanatçıyı seven bir insan oldum. Belki emekli olduğumda resim yaparım. Bu konuda bir merakım var."

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Natık Canca, vatandaşlar ve özellikle polisler tarafından sevilen bir müdür olmasını da ’kumru’ tipi yöneticiliğine bağladı. Canca, "İnsanlar, kendilerine yapılmasını istemediği şeyi başkalarına yapmamalı. Bütün teşkilattaki arkadaşlarıma önce ne istediğimi söylüyorum. Benim yaptığım her şeyi yapma hakkına sahipler. Benim yapmadığım bir şeyi de hiçbir teşkilat mensubu arkadaşımın yapmaya hakkı yok. Onlara istediklerimi demek ki iyi anlatıyorum. İyi anlattığım için de onlara davranışım sevecen ve baba tipi oluyor. Yöneticiler, buldok ve kumru tipi olarak ikiye ayrılır. Buldok tipi yönetici, her an hırlayan ve ısıracağını belli eden yöneticidir. Kumru tipi yönetici ise her işi sevgiyle yaptırmayı arzu edendir. Ben kumru tipi yöneticiyim. Sevgi ve nasihatle arkadaşlara yaklaşıyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 16:19:46
Güncelleme :17 Nisan 2005 Pazar 14:36:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
leyla CAN IP: 88.250.64.xxx Tarih : 20.11.2007 15:27:27

ben natık müdürümün personeliyim,Allah onu başımızdan eksik etmesin, deyim yarınde ise hakkaten baba bir insan onu çok seviyorum ama Nurdan müdürüm de mükemmel birisi bence evde müdür her zaman hanımlardır