2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Emniyet Müdürü'nün meslek aşkı

Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksek Okulu'nun (PMYO) 2008-2009 Akademik yılı açılışı Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga'nın katılımıyla gerçekleşti.


Polis Meslek Yüksek Okulu'nun 2008-2009 Akademik Yılı açılışı Polis Okulu konferans salonunda gerçekleşti. PMYO'nun akademik yılı açılışına Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İzzet Ocak, Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, İl Emniyet Müdürü Ali Natık Canca, PMYO Müdürü Kadir Esir, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Polislik mesleğinin kutsal olduğuna değinen PMYO Müdürü Kadir Esir, "Halkımızın huzur, güven ve asayişini sağlamak polisimizin asli görevlerinden birisidir" dedi.

GELECEĞİMİZİN MİRASÇILARISINIZ
Polislerin, jandarma ile birlikte ülkenin iç güvenliğini sağladığını belirten Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, şöyle konuştu: "Bu kutsal görevde başladığınız azimli ve zor yolda sizlere başarılar dilerim. Ülkemizin iç güvenliğini sağlayan polis ve jandarmamız büyük bir özveri içerisinde görevlerini ifa etmektedir. Polislik mesleği çok kutsal olduğu gibi aynı zamanda da hassastır. Bu nedenle siz Cumhuriyetimizin mirasçıları olarak seçmiş olduğunuz polislik mesleğini insan haklarına uygun ifa edeceğinizden eminim. Bu nedenle size, öğretmenlerinize ve okul müdürünüze yeni akademik yolda başarılar dilerim."


İLK DERS

Polis Meslek Yüksek Okulu'nun 2008-2009 Akademik Yılı ilk dersini 42 yıllık polis memuru ve Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Ali Natık Canca verdi. Polislik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu anlatan Emniyet Müdürü Canca, "Benim babam Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yakın korumalığını yaptı. Bu yüzden ben polislik mesleği içerisinde bulunmaktan son derece mutluyum" dedi. Babası Nazım Cancan'ın Atatürk'ün korumalığını yaptığını ve polislik mesleğini kendisine sevdirenin de babası olduğunu belirten Canca, 42 yıl 2 aylık polis memurluğumdan emekli oluyorum. Fakat hâla yüreğimde, kalbimde polislik mesleğini taşıyacağım. Dünyaya bir daha gelsem yine polis olurdum" diye konuştu.


İl Emniyet Müdürü Ali Natık Canca'ya Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Kadir Esir tarafından polislik mesleğine vermiş olduğu fedakarlıktan dolayı teşekkür plaketi verildi. Daha sonra 2007-2008 yılında başarılı öğrencilere takdir belgesi ve hediyeler verildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 13:31:49
Güncelleme :3 Kasım 2008 Pazartesi 13:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?