3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Engelli çocuklar gösteri yaptı

Afyonkarahisar Kocatepe Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından 10-16- Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle bir etkinlik düzenlendi. Engelli çocuklar yaptıkları gösterilerle izleyenlerden büyük alkış aldı. 

Afyonkarahisar Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikten önce sergi açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra, Kocatepe Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi öğrencileri, çeşitli etkinlikler sundu. Burada bir konuşma yapan Okul Müdürü Durmuş Dağdelen, Türkiye'de her yıl doğan yaklaşık 1 milyon 300 bin bireyden 150 bininin diğerlerinden farklı bakım, ilgi, eğitim ve sağlık hizmetlerine ihtiyaç duyduğunu söyledi. Bu durumun aileler için zorluk içerdiğini ifade eden Dağdelen, “Beklenenden farklı bir çocuğa sahip olmak aile üzerinde yoğun stres oluşturabilir. İşte burada, toplum olarak bize düşen görev, bu farklı bireylerin eğitim alacakları ortamları oluşturmada her türlü desteği sağlamak olmalıdır.

Yapılabilecek en önemli katkı, bu bireylerin sürekli ve çağın gelişmelerine uygun eğitim ortamlarının hazırlanması, yeniliklerin hemen uygulanabilir olması, en başta geleni de korunup geliştirilmesidir” diye konuştu. Konuşmaların ardından engelli öğrenciler, çeşitli gösteriler sundu. Öğrenciler, hazırladıkları koro şarkılar, skeçler ve kliplerle izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. En çok ilgiyi ise 1-A sınıfı öğrencisi Büşra Atmaca'nın sunduğu “Çakkıdı” dans gösterisi gördü.
iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2007 Salı 13:23:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hatice atmaca IP: 88.236.60.xxx Tarih : 10.01.2009 17:56:01

o bizim meleğimiz, herşeyimiz, evimizin neşe kaynağı evimizin 1 numarası o