4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Engellilerin festival coşkusu

Afyonkarahisar'da, Belediye Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün desteğiyle 4. Engelliler Festivali yapıldı. Anıtpark önünde bu yıl düzenlenen festivale ilginin yoğun olduğu gözlendi. Festivale Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, Gençlik ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş, protokol, engelli öğrenciler ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Özel ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı engelli okul öğrencilerinin, engelli olmalarına rağmen büyük bir başarıyla sundukları gösteri ve şov ayakta alkışlandı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, böyle bir festivale destek vermekten onur duyduklarını söyledi. Türkiye'de özürlülere ait kanunun dünyanın başka hiçbir ülkesinde eşi ve benzeri olmadığını anlatan Çoban, bu kanun sayesinde özürlülerin hayatlarının kolaylaştırıldığını ve devlet tarafından gereken desteğin verildiğinin altını çizdi. Engellilere ait okullar ile gurur duyduğunu anlatan Çoban, bu okulların hiçbir ticari amaç gütmeden hizmet sunduklarını ifade etti. Çoban, artık günümüzde engellilerin bu okullarda en güzel eğitimi aldıklarını ve onların hiçbir zaman sahipsiz olmadıklarını belirtti.

Başkan Çoban, engellileri düşünen bir başbakanımız olduğunu belirterek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın engellilere yönelik gerçekleştirdiği çalışmaları anlattı. Törende, engelli okullar arasında düzenlenen atletizm yarışmasında dereceye giren öğrencilerin madalya ve ödüllerini Belediye Başkanı Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş verdi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 18:41:32
Güncelleme :13 Mayıs 2009 Çarşamba 18:56:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?