3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Erçelebi CHP ve AKP'ye yüklendi

DSP Genel Sekreter Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, DSP'nin bugün Meclis'te dosyası olmayan tek parti olduğunu belirterek, AK Parti'nin ve CHP'nin bu ülkeye verebilecek hiçbir şeyi olmadığını söyledi.

DSP Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Erçelebi, DSP Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek, partililerle biraraya geldi. Ziyarette DSP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Ahmet Arslan, partinin bazı belediye başkan adayları, belediye meclisi ve il genel meclisi üye adayları ile çok sayıda partili de hazır bulundu. DSP İl Başkanı Akif Öztürk ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Ahmet Arslan da, kendilerini faaliyet ve organizasyonlarında yalnız bırakmadığı için Erçelebi'ye teşekkür etti.

Erçelebi, burada düzenlediği basın toplantısında, Türk halkının 29 Mart'ta mahalli idareler seçimlerine katılmak için sandık başına gideceğini belirtti. Yerel seçimlerin Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunlar, ekonomik kriz ve son 6 yılda iyi yönetilmediği için referandum havası kazandığını söyleyen Erçelebi, "Şimdi değişik planlar yapılıyor. Siz AK Parti'li adaylara oy vermezseniz yardım gelmez. Bu koca bir yalandır. AK Parti'li hükümetlerin bırakın belediyelere, bu ülkeye verecek hiçbir şeyi kalmamıştır. 6 yıldır DSP'nin belediyelerine, o sözünü ettikleri bir kuruş fazladan katkı gelmemiştir. Ama bugün görüyoruz ki, basından izleniyor, gerek iktidar, gerekse ana muhalefet partisinin adayları hep Eskişehir'i örnek gösteriyorlar" dedi.

"AK PARTİ'NİN VE CHP'NİN BU ÜLKEYE VEREBİLECEK HİÇBİR ŞEYİ YOK"
AK Parti'nin ve CHP'nin bu ülkeye verebilecek hiçbir şeyi olmadığını savunan Erçelebi, "Neden işsizliği hat safhaya getirdiler? Afyonkarahisar'ı bir köy görümünden kurtaramadılar? Çünkü örnek verecekleri bir şey yok. Demek ki olay; at binenin, kılıç kuşananın. Biz DSP olarak kurulduğumuz günden bu yana hiçbir zaman hizmetten başka şey düşünmedik. DSP'li yöneticiler hiçbir zaman ihale peşinde koşmadı, bundan sonra da koşmayacak. İşin sırrı budur arkadaşlar. Eğer iktidar partisinin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ana muhalefet partisinin Genel Başkanı Deniz Baykal yürekleri yetiyorsa basın önünde meydanlarda söylesinler. 'Ben örgütlerime talimat verdim. Bundan sonra hiçbir parti ve il yöneticim ihale peşinde koşmayacaklar' diye söylesinler" diye konuştu.

İktidar partisi milletvekillerinin Denizli'de 'Okyanus' soruşturması içinde yer aldıklarını söyleyen Erçelebi, ana muhalefet partisinin genel başkan yardımcısının da ikinci bir Şaban Dişli olayı ile görevinden uzaklaştığını belirtti.

DSP'nin parlamentoda 13 milletvekili olduğunu hatırlatan Hasan Erçelebi, "Partimizde hiçbirimizin arkasında küçücük bir olaydan dolayı dosyamız yoktur. DSP bugün Meclis'te dosyası olmayan tek partidir. 7 tane parti var, DSP bunların içinde dosyası olmayan tek partidir" dedi.

Erçelebi, konuşmasının ardından partililerle birlikte partisinin simgesi olan beyaz güvercinleri uçurdu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 17:38:59
Güncelleme :14 Mart 2009 Cumartesi 18:06:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?