4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Erdoğan, CHP'ye yüklendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, anayasal konularda değişikliğik gündeme geldiğinde ana muhalefetin hemen tavrını belli ettiğini kaydederek, "Daha baştan hayır diyorlar. Her konuda  engelleyici bir tavır içine giriyorlar. Laf konuşmaya gelince de uzlaşıdan dem vuruyorlar" dedi.

Partisinin Afyonkarahisar İl Kongresi'ne katılan Erdoğan, bugün 9 vilayette il kongresi yapıldığına dikkat çekerek, "Afyonkarahisar'a teşekkür borcum var dedim. Arkadaşlarım diğer kongrelerde, ben de buradayım. Gerek Genel Başkan Yardımcım Haluk Bey, gerek Kadın Kolları Başkanım Fatma Hanım, gerek Bakan arkadaşım Veysel Bey ve gerekse AB'den sorumlu Başmüzakereci Egemen Bey bugün sizlerle birlikte oldu. İl teşkilatımıza, bu organizasyon için ayrıca teşekkür ediyorum. Hiç bir şey yapmasa bile duasını eksik etmeyen yol arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Türkiye'yi aydınlığa çıkarmak için çalıştıklarını belirten Erdoğan, "Ülkenin ilerlemesi, kalkınması ve engel olan kamburları temizlemek için milletten yetki aldık. 6.5 yıl boyunca milletimizin verdiği yetkinin dışına asla çıkmadık. Yol boyunca rotamız milletimizin rotasıdır dedik ve bu rotadan sapmadık. Milletimizin umudu, ışığı, gönül dostu olduk. Bize durmak yok, bize duraksamak yok. Bütün teşkilatımızla, bakanlarımızla, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla yorulmadan hizmete devam ediyoruz. Millete hizmet sevdamızı, ülkeye hizmet aşkımızı bir nebze bile eksiltmeden, milletle bağımızı koparmadan yola devam ediyoruz. Biz mağrur olmayacağız. Biz ehli gönül olacağız. Gönüller yapmaya koşacağız. Kapı kapı dolaşacağız. Biz yola sizlerle çıktık" dedi.

Dürüst, ilkeli, demokratik siyaseti kendilerine şiar edindiklerini belirten Erdoğan, şöyle konuştu: "Elimizi taşın altına koyalım. Gelin Türkiye'yi karanlıktan aydınlığa çıkarma mücadelesinde buradan nasibimizi alalım.  Gelin hukukun önünü açalım, hukuka yardımcı olalım, gelin demokrasinin standardını yükseltelim, gelin sorun alanlarını tek tek tespit edelim, bu sorunlara ortak çözümler arayalım. 6.5 yıldır biz bu çağrıda bulunuyoruz. Ancak 6.5 yıldır bu çağrımıza yanıt alamadığımız gibi, engellemelerle de karşılaşıyoruz. AK Parti olarak uzlaşmadan hiçbir zaman kaçmadık, kaçmıyoruz. Biz mutabakat zemininden hiçbir zaman ayrılmadık, bundan sonra da ayrılmayacağız. Söz konusu olan Türkiye ise Türkiye'nin meseleleri ise gerisi teferruattır. Ancak uzlaşıyı kendi düşüncesini, kendi dayatması herkesin kabul etmesi gibi anlayanlar, belli bir çevrenin görüşünün bir defa hakim olması için uzlaşıyı araç haline getirenler de şunu iyi bilmelidir ki onlar da yanılırlar. Uzlaşı milletin iradesinde, milletin takdirinde olur. Uzlaşa ileriye doğru adım atmakta, değişmekte, gelişmekte olur. Geriye doğru adım atılmasını, statükonun muhafazasını uzlaşı zemini gibi gösterenler hata yaparlar. Biz her zaman uzlaşıdan, mutabakattan, itidalden yana olduk. Ama kimsenin heva ve hevesinde,  kimsenin o dar görüşünde kimsenin statükocu anlayışında uzlaşmak durumunda değiliz. Çünkü biz kimsesizlerin kimi, sessiz yığınların sesi olduk. Bizim durumumuz bu".

Anayasa değişikliğine ana muhalefetin olumsuz baktığının altını çizen Erdoğan, "Daha baştan 'hayır biz yokuz'.Yani bir sıkıntı yok mu? Gel bunları beraber konuşalım, kolektif akıl oluşturalım ve bu kolektif akılla beraber bu işin üzerine gidelim. 'Hayır biz hiçbirinde yokuz'. Oluşturulacak olan uzlaşı komisyonunda bakıyorsunuz Meclis Başkanımız bir davet yapar, 'hayır biz yokuz'. Nerede varsın? Hiçbir müzakere, hiçbir mutabakat çalışmasında yoksunuz. İşte, geçenlerde Sayın Cumhurbaşkanımız davet etti, yine açıklama peşin, 'biz yokuz'. Müzakere kapılarını peşinen kapatıyor, diyalog kurmak yerine duvar örmeye çalışıyorlar. Demokrasinin temeli uzlaşıysa, müzakereyse, diyalogsa, tartışmaysa her düşüncenin konuşulması, tartışılması gerekiyor. Biz bu anamuhalefet partisinin uzlaşmaz tavrını işte sizler görüyorsunuz. Her konuda yapıcı değil, engelleyici bir tavır içine giriyorlar. Laf konuşmaya gelince de uzlaşıdan dem vuruyorlar. Biz milletimizin iradesi doğrultusunda her zamanki gibi reformdan, değişimden, yeniliklerden yana olacağız. Demokratik kültür içinde her türlü iyi niyetli çabayı göstererek yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 19:51:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?