2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Erdoğan: Sendikaları anlamak mümkün değil

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hastanelerin Sağlık Bakanlığı çatısı altında toplanacağını belirterek, "Şu anda bazı sendikalarımızın, demokratik haklarımızı kullanıyoruz adı altında yaptıkları eylemi anlamak mümkün değil. Niye mümkün değil? Bu sizin işiniz değil ki? Bu, sağlıkla uğraşan insanların işi" dedi.

Afyon Adliye Sarayı’nın açılış töreninde konuşan Erdoğan, yargıdaki sıkıntıların karar verme sürelerini uzattığına dikkati çekerek, arka arkaya adalet saraylarının açılışlarını yaptıklarını söyledi.

Adalet, emniyet, eğitim ve sağlık olmak üzere 4 kavramı çok önemsediklerini belirten Erdoğan, "Eğer bir toplumda adalet yoksa o toplumda geleceğe yönelik olarak bir güç birikimini sağlayamazsınız" diye konuştu.

Son günlerde özellikle büyük şehirlerde kapkaç olaylarının arttığına dikkati çeken Erdoğan, kapkaç olaylarını önlemek için çok ağır tedbirler getirdiklerini İçişleri, Adalet ve Sağlık bakanlıklarının bu konuda çalışma yaptıklarını söyledi.

Erdoğan, sağlıkta da hedefin halkın kuyruklarda beklemediği, inim inim inlemediği bir dönem olduğunu kaydetti.

"Sağlık Bakanlığı’nı bu işi düzenleyen bir hale getireceğiz. Bakanlığı dünya ile irtibat halinde modern, çağdaş hizmet verecek bir kuruluş haline getireceğiz" diyen Erdoğan, "Değişik bakanlıkların hastaneleri var, SSK hastaneleri var, şimdi biz bu hastaneleri biraraya getiriyoruz, topluyoruz. Ancak bundan rahatsız olanlar var. Niye rahatsız oluyorlar? Bunu sormak lazım. Otobüslere halkı doldurup da kimin parasıyla kimi nereye taşıyorsunuz? Bunu yapacağınıza kalkıp da bu masrafla gelip de bir iki tane hastane yapsanız daha iyi olmaz mı?" diye konuştu.

afyon
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 17:24:42
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 13:21:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?