3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Erdoğan MHP'ye yüklendi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Apo'yu gelip de Amerikalılar bana teslim etmedi. Sana (Devlet Bahçeli) teslim etti sana” dedi.


Erdoğan, AK Parti'nin Afyonkarahisar mitinginde vatandaşlara seslendi.

Başbakan Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarının Türkiye heyecanı ile yanıp tutuşan bir iktidar olduğunu söyledi. Türkiye'nin artık üzerinde kara bulutların dolaştığı bir ülke olmadığını belirten Erdoğan, karanlık günlerin yerini aydınlık günlerin aldığını ifade etti.

Konuşmasında muhalefet partilerini de eleştiren Erdoğan, şöyle konuştu:
“Durum açık seçik ortada. Koalisyonlardan bu ülke bir şey kazanmadı. En son DSP-MHP-ANAP koalisyonunu gördük. Neler çekti bu ülke, neler...

MHP, o koalisyonda MHP değirmenine su taşıyordu. Ne oldu? İflas... Onun da suyu tükendi. DSP'nin suyu bitti. Bu defa CHP, DSP'yi yanına aldı. Şimdi, eğer milletim müsaade ederse DSP-CHP değirmenine MHP yine su taşımaya hazırlanıyor. Niye? Çünkü bunlar 3.5 sene koalisyon hükümetinde bulundular. Soruyorum sizlere: Bu 3.5 yılda milletimize ne kazandırdılar, dedikodudan başka? Yolsuzluklar devam etti mi onların döneminde? Etti. Hala yolsuzluktan yargılananlar var. Hortumculuk onların döneminde zirve yaptı mı? Yaptı.
Bu koalisyon döneminde 22 tane banka Fona devredildi. Bunun faturası olan 40 milyar dolar milletin cebinden çıktı.
Şimdi iktidarımızda önümüze bir MHP'yi vatandaşımız çıktığı zaman söyleyin. 'Ah, kardeşim yapma. Bu hatayı bir daha tekrarlama. Bak o iktidarda 40 milyar dolarlık fatura kestiler bu millete'. MHP iktidarıydı bu iktidar. Koalisyon hükümetiydi. Bunu yaptılar. Dürüstlük başka bir şey. Helal, haram başka bir şey. Bunu iyi bilmek lazım.”

“AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE”

Konuşmasında Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'ı da eleştiren Erdoğan, İmar Bankası'nın da Fona devredildiğini kaydederek, “İmar Bankası'nın kime ait olduğunu biliyorsunuz. Bu İmar Bankası'nın 'zedeleri' de var. İmarzedeler. Diyor ki, 'Biz dürüstüz'. Dürüstsen babanın 9.5 katrilyon borcunu öde de göreyim seni. Dürüstsen baban niye kaçıyor? Dürüstsen kardeşin niye kaçıyor?” diye sordu.
AK Parti hükümetinin icraatlarını da anlatan Başbakan Erdoğan, kişi başına milli gelirin 2 bin 500 dolardan 5 bin 500 dolara çıktığını ve hedeflerinin 2013'te 10 bin dolara çıkarmak olduğunu dile getirdi. Erdoğan, “CHP, MHP, DSP, ANAP, DYP... Al birini, vur ötekine. Bunlar bu ülkeye bir şey götürmediler, bir şey kazandırmadılar. Hep kaybettirdiler” dedi.

“BİZ GELMEDİK KAVGA İÇİN...”

Başbakan Erdoğan, konuşması sırasında “Sezer istifa” sloganları atan vatandaşları da susturarak, şöyle konuştu:
“Lütfen, lütfen. Değerli kardeşlerim, lütfen. Sizlerden özellikle demokratik tavrınızı bekliyorum. Şu anda bir seçim süreci içerisindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı bu tür yaklaşımı doğru bulmuyorum. Siz bunları kendi gönül dünyanızda saklayın ama benim yanımda, benim karşımda yapmazsanız size minnettar kalırım. Lütfen. Çünkü biliyorsunuz biz Yunus kültürüyle yaşadık. 'Biz gelmedik kavga için. Bizim işimiz sevgi için. Dostun evi gönüllerdir. Gönüller yapmaya geldik'. Bizim farkımız bu.”

“İSTESEYDİN BU MİLLET SANA İP VERİRDİ”

Göreve geldiklerinde Merkez Bankası'nın kasasında 26 milyar dolar olduğunu, şu anda ise bu rakamın 66 milyar dolara çıktığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:
“Utanmadan meydanlara çıkıyorlar ve diyorlar ki 'Bu iktidar yolsuzluklar iktidarıdır'. Utanın, utanın... Rakamlar ortada. Her şeyi söyleyebilirsiniz ama AK Parti iktidarına bunu söyleyemezsiniz.
Bunlar, kasalar dolduğu için 'acaba tekrar bir daha hortumcularla ortak çalışabilir miyiz?' bunu bekliyorlar. Bu millet artık sizi bu fırsatı vermeyecek. Onun için durmak yok yola devam diyoruz.
Şimdi çıkmış MHP, diyor ki 'Apo'yu idam et'. Apo'yu gelip de Amerikalılar bana teslim etmedi, sana teslim etti, sana... İşbaşında kim vardı? Sayın Ecevit vardı, Bahçeli vardı, Yılmaz vardı. O zaman idam da vardı. Halletseydin. Niye halletmedin? Ha, ip bulamamış, ip. İsteseydin bu millet sana ip verirdi. İstemediğin kadar ip verirdi. Boyuna kadar istiyorsan, o kadar ip verirdi... Ama bulamamış. Şimdi onu da bizim üzerimize yıkmak istiyor. Sanki İmralı Adasını biz düzenledik. Sen düzenledin. Efendim, işte 'F tipi cezaevine almalıymışız'. Sen alsaydın. Niye almadın? Aklın deredeydi?
Milletin üzerine Erzurum'da ip atıyor. Bu bir saygı gerektirir. Millete ip atılmaz. Eğer millete ip atarsan millet senin kirli çamaşırlarını 22 Temmuz'da ipe asar. Ve bunu da göreceksin.”

AA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2007 Cumartesi 18:37:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HARUN SAĞLAM IP: 85.98.37.xxx Tarih : 12.07.2007 13:29:29
YALAN SÖYLEMEK GÜNAHTIR.O ZAMAN BAŞBAKAN B.ECEVİT DEĞİLMİYDİ.MÜSLÜMANLIKTA ANCAK 3 YERDE SÖYLENİR.İMAMLARIMIZA SORALIM YALAN KONUSUNU .