2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Erkan Mumcu'ya kurbanlı karşılama

Anavatan Partisi (ANAP) Genel Başkanı Erkan Mumcu, 23 Nisan’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) konuşma yaptığı sırada salonu terk eden AKP milletvekillerini eleştirerek, "Alışmalarında fayda var. Çünkü bir daha giremeyecekler. Ben olsam onların yerine orada olabildiğince çok otururdum" dedi.

Partisinin Oruçoğlu Termal Otel’de yapılacak olan Bölge İstişare Toplantısı’na katılmak üzere Afyonkarahisar’a gelen ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu, ANAP İl Teşkilatı önünde partililerin yoğun sevgi gösterisiyle karşılandı. Mumcu için burada bir dana kurban edildi. İl Teşkilatı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mumcu, Türkiye’nin daha iyisine layık olduğunu ve bunun için ANAP’ı tercih ettiğini belirterek, "2000 yılındaki krizde olduğu gibi bunu acı bir tecrübeyle öğrenmek yerine, bela başımıza gelmeden sesimizi yükseltmemiz gerekiyor. Daha önce ne yaptıysam şimdi de aynısını yapıyorum. ANAP dün ne yaptıysa bugün de aynısını yapacak. Özellikle Özal’lı yıllar sürecinde gerçekleştirdiğimiz büyük reformları bugün de gerçekleştirmek zorundayız. Daha ileri adımlar atmak zorundayız. Bu da ülkenin gerçeklerini gören, dünyanın farkında, vizyon sahibi bir kadroyla olur. Bu yolda sabırlı, metanetli ve gayretli olacağız" dedi.

AKP’nin tüzük çalışmasını Afyonkarahisar’da yaptığının hatırlatılması üzerine Mumcu, "Çünkü Afyonkarahisar’a gelmek kolay. Afyonkarahisar Türkiye’nin kalbidir. Bütün karayollarının kavşağında Türkiye’nin kalbi diyebileceğimiz bir yer. Arkadaşları Ankara’ya çağırmak yerine burada buluştuk. Herhalde tesadüftür ya da Afyonkarahisar’ın konumunun telkin ettiği bir şey bu. Değişik illerden gelip buluşmak için Afyonkarahisar çok uygun bir ortam" diye konuştu.

TBMM’de 23 Nisan kutlamaları nedeniyle konuşma yaptığı sırada bazı AKP milletvekillerinin salonu terk etmesini de "nezaketsizlik" olarak nitelendiren ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu, şöyle devam etti: "Alışmalarında fayda var. Çünkü bir daha giremeyecekler. Ben olsam onların yerine, orada olabildiğince çok otururdum. Çok özleyecekler. Bu esas itibariyle nezaketsizliktir. Bunlar törensel toplantılardır. Orada TBMM’nin kuruluşunun yıl dönümü idrak ediliyor. Orada hiç kimse politik mesajlarda bulunmuyor. Benim de ağzımdan tek cümle politik beyan çıkmadı. Bunlara tahammülsüzlük göstermek, başka nelere tahammülsüzlük gösterilebileceği konusunda bence bir ipucu. Hazmetmek lazım. Hazmetmek de bir kültür, görgü ve görenek işidir. Bir defada olmuyor. Bunun biraz görülmesi öğrenilmesi gerekiyor. Benim açımdan çok önemli bir şey değil."

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın partiden ayrıldıktan sonra kendisi için söylediği sözlerin siyaset tarihinde eşine az rastlanır hakaret dolu sözler olduğunu söyleyen Mumcu, "Ben arkadaşlarımı ve partimi korumakla mükellefim. Siyasette her zaman nezaket olmuştur ve bu nezakete çok özen gösterdim. Ama bu belden aşağıya vurmalara sessiz kalacağım anlamına gelmez. Kaldı ki, ’Rozetlerinizi kaça sattınız?’ gibi çok küçültücü bir ifade kullanan Başbakan’ın kendisinin bu işleri nasıl yaptığı daha sonra savcılık fezlekelerinde ortaya çıktı. Bunları toplum yavaş yavaş görüp idrak edecek" şeklinde konuştu. ANAP Genel Başkanı Mumcu, erken seçimle ilgili bir soruya ise, "Başbakan bunun vatana ihanet olacağını söyledi. Yorumu size bırakıyorum" yanıtını verdi.

Erkan Mumcu, daha sonra yaklaşık 200 araçlık araç konvoyuyla Bölge İstişare Toplantısı’nın yapılacağı Oruçoğlu Termal Otel’e hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2005 Pazar 14:57:37
Güncelleme :25 Nisan 2005 Pazartesi 11:51:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?