4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Erkmen kitap oldu

Afyonkarahisar’ın Erkmen Belediyesi kasaba tarihini, kültürünü, kültürel değerlerinin tanıtımı adına çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Belediyelerin amaçları, mahalli olarak halkın ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak ve onlara hizmetin en iyisini sunmaktır diyen Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, "Daha modern kentlerde yaşama isteğindeki kent sakinlerinin bu ihtiyaçları belediyeler tarafından asli görev olarak kabul edilmelidir" dedi.

Kuş, "Kentlerin tarihi ve kültürel değerlerini ortaya çıkarıp bunları gelecek kuşaklara aktarma gibi son derece önemli bir hizmet ise şehircilik hizmetlerini sunma kargaşası arasında sürekli göz ardı edilmiş kentler, yaşadığı çevreyi tanımayan, öz kültürüne ve köklerine yabancı insanlarla dolmuştur.

Erkmen Belediyesi olarak bir yandan beldemizde yaşayanlara modern şehircilik hizmeti sunmaya çalışırken, diğer yandan da yaklaşık 5 bin yıllık tarihi bir geçmişe sahip olan kasabamızı her yönüyle tanıtan, bugünümüzü gelecek kuşaklara aktaracak bir eser hazırlanmasını da kendimize görev bildik. Bu görevi yerine getirirken araştırmaların belge ve kaynaklara dayalı bilimsel nitelik taşımasına, her konunun o alanda çalışması olan uzman araştırmacılar tarafından yazılmasına özel önem verdik.

Bu yönüyle eserimizin Erkmen'e dünü ve bugünüyle ışık tutan güvenilir, kalıcı bir kaynak ortaya çıktığını düşünüyoruz. Bu kapsamda Belediyemizin katkılarıyla Afyon Kocatepe Üniversitesinde görevli Uzman Yusuf İlgar'ın editörlüğünde ve on üç araştırmacı ve yazar tarafından kaleme alınan Her Yönüyle “ERKMEN” adlı eser tamamlandı. Eserde yer alan konular, alanında ihtisas yapmış araştırmacılar tarafından kaleme alınmıştır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 23:25:51
Güncelleme :28 Ocak 2009 Çarşamba 23:34:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selim erkmen IP: 88.247.160.xxx Tarih : 13.02.2009 12:07:28

Başkanım bu kültür faaliyeti için sizleri kutluyorum. Kitaptan tarafıma da bir adet gönderebilirmisiniz. Adresim.: Selim Erkmen Mali Müşavir Kültür Mahallesi Hükümet Caddesi No: 16 35800 aliağa İZMİR. Şimdiden teşekkürler.